Σάββατο 24.02.2024 | Εορτάζουν: Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα

«Στα εθνικά θέματα η ΝΔ δεν φοράει κομματική φανέλα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ09.06.2018 | 4:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Στα εθνικά θέματα η ΝΔ δεν φοράει κομματική φανέλα» δηλώνει σ ο βουλευτής ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, υποστηρίζοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι θετικός στην εξεύρεση λύσης αρκεί να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και να καταλήξουμε, τελικά, σε λύση επωφελή για την Ελλάδα».

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ξεκαθαρίζει ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχθεί καμία υποχώρηση στις κόκκινες εθνικές γραμμές» και αναφερόμενος στον Πάνο Καμμένο σημειώνει ότι «αν, πραγματικά, θεωρεί ότι το Σκοπιανό είναι ένα μείζον ζήτημα για τους ΑΝΕΛ θα έπρεπε ήδη να έχει αποχωρήσει από την κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για την κλιμάκωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Δικαιοσύνης-Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ σημειώνει ότι «η Τουρκία βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι που, ενώ ανήκει τυπικά στους δυτικούς θεσμούς, όπως είναι το ΝΑΤΟ, ουσιαστικά φέρεται με άλλο τρόπο» και εκτιμά ότι «το ΝΑΤΟ και η Δυτική Συμμαχία, τελικά, θα λειτουργήσει πυροσβεστικά και σταθεροποιητικά στις αστάθμητες ενέργειες της Τουρκίας».

Τέλος, αναφερόμενος στα θέματα της Οικονομίας και για το κατά πόσο η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει στις αγορές αμέσως μετά τη λήξη του προγράμματος, ο κ. Καραγκούνης, εκτιμά ότι «αυτό που θέλει να κάνει η κυβέρνηση δεν φαίνεται στον ορίζοντας αυτή τη στιγμή» και επαναλαμβάνει τη θέση της ΝΔ ότι «η πολιτική Τσίπρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανάγκη ενός ακόμη μνημονίου».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης