Σάββατο 19.09.2020 | Εορτάζουν: Σαββάτιος, Σάββατος, Σαββάτης, Σαββατία, Σαββατίνα, Σαββάτα, Σαββάτη, Σαββάτω

Στα λευκά τα ορεινά του δήμου Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ13.12.2019 | 3:48 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

«Προχωρημένος» Δεκέμβρης πλέον κι ενώ πέρυσι τέτοια μέρα είχαμε τα πρώτα χιόνια και στην πόλη των Τρικάλων, περιοριζόμαστε στη λευκή όψη των ορεινών που από προχθές το βράδυ το χιόνι έχει σκεπάσει με ομορφιά όλη την περιοχή.

Το χιόνι στο σημείο του Χιονοδρομικού Περτουλίου είχε φτάσει χθες στα 15 εκατοστά περίπου, ενώ και ο Κόζιακας γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα βουνού με τις πρώτες χιονοπτώσεις στις κορυφές του.

Όλα αυτά γεννούν προσδοκίες για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αφού πολλοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν τα ορεινά της περιοχής για να απολαύσουν το χιόνι και να έχουν την πρώτη επαφή με το χειμωνιάτικο τοπίο. Παρά τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε όλες σχεδόν τις Θεσσαλικές πόλεις, το χιονισμένο και προσβάσιμο βουνό, πάντα αποτελεί από τις πρώτες επιλογές των εκδρομέων.

Βέβαια, η πληρότητα των ξενοδοχείων στα ορεινά του νομού, δεν είναι αντίστοιχη με αυτή της πόλης. Αυτό φαίνεται να προβληματίζει σημαντικά με τους επιχειρηματίες και το δήμο Πύλης, να σκέφτονται τα επόμενα βήματα ώστε να βάλουν ξανά στην πρώτη γραμμή των επιλογών την ορεινή περιοχή και δη το Περτούλι, όχι μόνο στα σχέδια των μονοήμερων εξορμήσεων αλλά και σε εκείνα που  θα επιλέγουν τα ξενοδοχεία της Ελάτης και των γύρω περιοχών και για τις υπόλοιπες εξορμήσεις τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop