Δευτέρα 16.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Στα μεγαλύτερα ποσοστά φοροδιαφυγής τα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ05.10.2018 | 4:39 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μέσα στην τριάδα των νομών με τα μεγαλύτερα ποσοστά φοροδιαφυγής συγκαταλέγονται τα Τρίκαλα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Περισσότεροι από 41.100 φορολογικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν τους καλοκαιρινούς μήνες σε ολόκληρη την επικράτεια από την ΑΑΔΕ και τα αποτέλεσμα προκαλούν ιδιαίτερη αίσθηση. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδα «Βήμα», από τις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν οι 13.005 είχαν υποπέσει συνολικά σε 94.203 παραβάσεις, εκ των οποίων οι περίπου 90.000 αφορούσαν μη έκδοση αποδείξεων. Πρωταθλήτρια περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά φοροδιαφυγής αναδεικνύεται η Κέρκυρα με ποσοστό  73%.  Ακολουθούν η Ζάκυνθος και τα Τρίκαλα με 47%.

Από τα στοιχεία των ελέγχων προέκυψαν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως για παράδειγμα ποιοι είναι οι 10 νομοί της χώρας με τα μεγαλύτερα ποσοστά παραβατικότητας, ποια νησιά εμφανίζουν τις περισσότερες παραβάσεις ή ποια επαγγέλματα είναι πρωταθλητές φοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία πρωταθλητής νομός φοροδιαφυγής είναι η Κέρκυρα με ποσοστό παραβατικότητας 73%. Ακολουθεί η Ζάκυνθος με 52%, τα Τρίκαλα και η Βοιωτία με 47%, ο Νομός Κορινθίας με 42%, η Αχαΐα με 42%, η Λευκάδα με 41%, ο νομός Θεσσαλονίκης με 40%, η Λάρισα με 40% και ο Νομός Μεσσηνίας με 39%.

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι στη δεκάδα, φιγουράρουν δύο Θεσσαλικές περιοχές. Πέρα από τα Τρίκαλα και η Λάρισα με 40% εμφανίζει υψηλό ποσοστό παραβατικότητας που αφορά σε φοροδιαφυγή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης