Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στα θρανία οι γονείς για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

ΤΟΠΙΚΑ23.04.2024 | 9:03 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Τρικάλων και το  Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Σ.Ε.Π.) της Δ.Δ.Ε. Τρικάλων, θα πραγματοποιήσουν ενημερωτική – επιμορφωτική  συνάντηση με γονείς της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ τάξης  ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ, στην αίθουσα «Θεόδωρος Μάρκελλος»,  Γαριβάλδη 6 Τρίκαλα, (Πινακοθήκη, μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων) στις 25-04-2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:30 με στόχο να εκπαιδευτούν στην διαδικασία εγγραφής (register) αλλά και στην ερμηνεία του δωρεάν Τεστ Ενδιαφερόντων του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ( Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Στη συνάντηση θα παρουσιαστεί βήμα – βήμα η διαδικασία εκτέλεσης του Τεστ Ενδιαφερόντων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. με στόχο οι γονείς να επεξηγήσουν στα παιδιά τους  πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Τεστ Ενδιαφερόντων, έτσι ώστε στη συνέχεια να καταθέσουν ψηφιακά τις εμπειρίες τους σχετικά με τις κλίσεις τους, τις ικανότητες, τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα και τις εργασιακές αξίες τους.

Το συγκεκριμένο Τεστ εργασιακών αξιών έχει κατασκευαστεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και από τον Απρίλιο του 2012 παραχωρήθηκε η άδεια χρήσης του στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ώστε να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου «Διαδικτυακή Δια δραστική Πύλη Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού για εφήβους». Το τεστ αποτελείται από 53 ερωτήσεις – προτάσεις, που περιγράφουν διαφορετικά είδη δραστηριοτήτων, που αντιστοιχούν σε συγκεκριμένα επαγγέλματα.

Η αξιοποίηση του τεστ πραγματοποιείται από μια web εφαρμογή, έτσι ώστε κάθε μαθητής/τρια να μπορεί διαδικτυακά να συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο του τεστ και να λαμβάνει αυτοματοποιημένα τα αποτελέσματα, ενδεικτικά ως προς τα επαγγελματικά ενδιαφέροντά του.

Η παρουσίαση θα γίνει από την κ. Δημητρούλα Μανεάδου, υπάλληλο με ανάθεση διοικητικού έργου για τον Σ.Ε.Π. της ΔΔΕ Τρικάλων.

Καλούνται όλοι οι γονείς που έχουν μαθητές/τριες που φοιτούν στην  Γ΄ τάξη Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ τάξη  ΓΕΛ και ΕΠΑ.Λ ώστε να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν στην χρήση αυτού του δωρεάν εργαλείου που βοηθά τους/τις μαθητές/τριες να ανακαλύψουν τις κλίσεις τους, τις ικανότητες, τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα και τις εργασιακές αξίες τους.

Από τη ΔΔΕ Τρικάλων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης