Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

Στα θρανία των νέων αγροτών

ΤΟΠΙΚΑ28.06.2018 | 5:16 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μια συνεργασία που μόνο θετικό πρόσημο μπορεί να προσδώσει σε ότι αφορά στην παραγωγική διαδικασία, κρίνεται από κάθε σκοπιά, αυτή της Περιφερειακής Ένωσης Δήµων (ΠΕΔ) µε το Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών, αλλά και µε το Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας σε θέµατα αγροτικής εκπαίδευσης. Όπως τονίζουν όσοι συμμετέχουν στο εγχείρημα, επιτυγχάνεται υποστήριξη όλων των νέων ανθρώπων που θέλουν να επενδύσουν στη γεωργία, ώστε µε τους καλύτερους δυνατούς όρους να αναπτύξουν το σχέδιό τους και να δουν το όραµά τους να γίνεται πραγµατικότητα.

Και φέτος η συνεργασία του Δήµου Μουζακίου µε το Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών, συνεχίστηκε δυναμικά, με στόχο την κατάρτιση νέων ανθρώπων, ώστε να ασχοληθούν επαγγελµατικά µε τον πρωτογενή τοµέα. Την προηγούµενη χρονιά εξελίχθηκε µε εντυπωσιακή συµµετοχή –250 άτοµα– το «Θερινό Σχολείο» στο Μουζάκι και φέτος μετρούν 100 άτομα επιπλέον  σε παρόµοιες δράσεις, σε Καρδίτσα και Τρίκαλα.

Όπως αναφέρθηκε και από τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήµαρχο Μουζακίου, κ. Γιώργο Κωτσό, τα πανεπιστηµιακά ιδρύµατα που αναπτύσσουν εξαιρετική δράση στους τοµείς της εξωστρέφειας και της διασύνδεσης της πανεπιστηµιακής γνώσης και έρευνας µε την παραγωγική διαδικασία, μπορούν να δείξουν μαζί με την κοινωνία θαυµαστά αποτελέσµατα.

Η προσπάθεια, είναι για τους νέους ανθρώπους ένα επιπλέον κίνητρο να πάρουν τη μεγάλη απόφαση, αφού θα ξέρουν ότι στη νέα ενασχόλησή τους θα έχουν εξειδικευµένους επιστήµονες αρωγούς και καθοδηγητές. Όπως και να έχει, και ανεξάρτητα αν η παραγωγή αγροτικών προϊόντων θα αποτελεί κύριο επάγγελμα, το να ανοίγει τη γνώση σε ένα ευρύτερο κοινό η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι μόνο καλό. Εξάλλου, από τη συμμετοχή των Τρικαλινών νέων αγροτών στα σεμινάρια τέλος Μαΐου και αρχές Ιουνίου, είναι φανερό ότι το γόνιμο έδαφος υπάρχει στην περιοχή μας!

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης