Σάββατο 24.02.2024 | Εορτάζουν: Θεόδωρος, Θοδωρής, Θόδωρος, Θεοδώρα, Δώρα, Θοδώρα, Δωρούλα, Ντόρα

Στα Τρίκαλα θα έρθουν φέτος 476 νέοι φοιτητές

ΤΟΠΙΚΑ24.08.2018 | 11:25 πμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Ελάχιστα 24ωρα απομένουν μέχρι να εκδοθούν βάσεις και αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων.

Τρικαλινοί υποψήφιοι αναμένεται να αναχωρήσουν από την πόλη των Τρικάλων και το νομό, ενώ άλλοι από άλλες περιοχές της χώρας θα προσέλθουν για να φοιτήσουν στην Σχολή Επιστημόνων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, στο ΤΕΙ Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ αλλά και στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών.

Συνολικά στις τρεις σχολές που λειτουργούν στα Τρίκαλα θα φοιτήσουν συνολικά 476 νέοι φοιτητές.

Σε τοπικό επίπεδο η Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Τρικάλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα δεχτεί το επόμενο ακαδημαϊκό έτος 170 νέους φοιτητές. Την περασμένη ακαδημαϊκή χρονιά η Σχολή είχε δεχτεί 160 φοιτητές.

Αναφορικά με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ Τρικάλων του ΤΕΙ Θεσσαλίας την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα δεχτεί 105 σπουδαστές, αριθμός ίδιος σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Αναλύοντας περεταίρω τα στοιχεία ο συνολικός αριθμός φοιτητών που θα φοιτήσει την επόμενη χρονιά στα δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα του νομού αγγίζει τους 275 έναντι 260 την περασμένη.

Συνολικά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος στις 18 Σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα εισαχθούν 2.250 άτομα περίπου ενώ στα 15 Τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας 2.200.

Να θυμίσουμε σ’ αυτό το σημείο ότι την περσινή χρονιά η βάση εισαγωγής στη ΣΕΦΑΑ κλείδωσε στα 15.882 μόρια καθώς συμπεριλαμβάνονται στην τελική κλίμακα και τα μόρια από την αθλητική δοκιμασία.

Αναφορικά με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Θεσσαλίας που λειτουργεί στα Τρίκαλα η βάση του άγγιξε τα 7.625 μόρια.

Όσον αφορά την ΣΜΥ το νέο ακαδημαϊκό έτος η Σχολή θα δεχτεί 201 συνολικά επιτυχόντες από τους οποίους οι 151 θα κατανεμηθούν στα Όπλα και 50 στα Σώματα.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης