Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Στα ύψη η κατανάλωση αγχολυτικών στα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ02.03.2019 | 1:43 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στα ύψη έχει εκτιναχθεί η χρήση αγχολυτικών τα τελευταία τρία χρόνια στα Τρίκαλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Νίκο Μάνο. Όπως ανέφερε, μια απλή εκτίμηση της κατάστασης, δείχνει ότι στρέφονται όλο και πιο πολύ στα αγχολυτικά, υπνωτικά, αντικαταθλιπτικά και νευρολογικά χάπια προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της εποχής, ωστόσο η αυξητική τάση που καταγράφεται κάθε χρόνο, δημιουργεί έντονο προβληματισμό.

Γυναίκες και άνδρες, χωρίς διάκριση στην ηλικία, την κοινωνική τάξη ή το μορφωτικό επίπεδο επιλέγουν τα λεγόμενα «χάπια της χαράς», είτε μετά από συνταγογράφηση είτε στρέφονται στη λύση των φυτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν πλέον ευρέως στην αγορά. Όλα αυτά θέλοντας να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του άγχους, του στρες και της αϋπνίας. Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, η χρήση τέτοιου είδους σκευασμάτων, θεωρούνταν σε ένα βαθμό ταμπού και στην περιοχή μας, όμως οι ειδικοί επισημαίνουν πως η ψυχική υγεία των ανθρώπων έχει κλονιστεί σε τέτοιο σημείο που αναζητούν τρόπους αντιμετώπισης το συντομότερο δυνατόν, καθώς το βάρος των προβλημάτων έχει λυγίσει τις αντοχές τους.

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του κ. Μάνου σχετικά, «Έρχεται κόσμος που ζητά κάτι απλά για να κοιμηθεί. Όπως μας λένε, το άγχος τους οδηγεί σε αϋπνίες και διαταραχές ύπνου και ζητάνε κάποια ανακούφιση. Σε αυτές τις περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει σχετική συνταγογράφηση, προσφέρουμε τη λύση των φυτικών και φυσικών σκευασμάτων. Πάντως είναι χαρακτηριστικό της εποχής μας, που δείχνει ότι η κατάσταση πιέζει τις ψυχικές αντοχές των συμπολιτών μας».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης