Τρίτη 16.08.2022 | Εορτάζουν: Αλκιβιάδης, Άλκης, Άλτσος, Γεράσιμος, Μάκης, Μικές, Μίκης, Γερασιμούλα, Διομήδης, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα, Σαράντης, Σαράντος, Σαραντούλα, Απόστολος, Τόλης, Αποστόλης, Αποστολία, Λία, Αποστολίνα, Πολίνα, Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα

Στάχτες και αποκαΐδια ο απολογισμός της επόμενης ημέρας

ΕΛΛΑΔΑ20.07.2022 | 6:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Καμένη γη και σπίτια άφησε στο πέρασμά της η φωτιά που μαινόταν όλο το βράδυ της Τρίτης στην Πεντέλη και τις γύρω περιοχές. Οι εικόνες της επόμενης ημέρας είναι αποκαρδιωτικές. Κορμοί δέντρων καψαλίστηκαν από τις πύρινες φλόγες, οι αυλές των σπιτιών έγιναν στάχτη και το χώμα αχνίζει από τη φωτιά που κατάφερε να σβήσει.

Οι μαυρισμένοι τοίχοι των σπιτιών αποτυπώνουν την εφιαλτική νύχτα και την απόγνωση που έζησαν οι κάτοικοι, όταν είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά τις οικίες τους.

Αρκετά είναι τα σπίτια που έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές ή ολοκληρωτική καταστροφή εξαιτίας της καταστροφικής πυρκαγιάς.

Όλη τη νύχτα οι κάτοικοι της περιοχής έμειναν ξάγρυπνοι, προσπαθώντας με νύχια και με δόντια να περιορίσουν τη φωτιά και να σώσουν τις περιουσίες τους.

«Καταστράφηκε απέναντι όλο το Ντράφι. Η φωτιά κατέβαινε από εδώ, ήρθε από ανατολικά, πήδηξε στο Ντράφι και τα κατέστρεψε», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης