Δευτέρα 15.08.2022 | Εορτάζουν: Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Τάκης, Πανίκος, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Νάγια, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω,Μαρία, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαίρη, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μαράκι, Μάριος,Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Μαριάντζελα, Μαρινέλα, Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα, Ηλιοστάλακτη, Ηλιοστάλακτη, Καθολική, Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια,Πρέσβεια, Πρεσβεία, Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά

Σταδιακά «επιστρέφει» και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ04.06.2020 | 6:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με πρώτο βήμα την επιστροφή  δανεισμένων βιβλίων, «επιστρέφει» σε κανονικότερους ρυθμούς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων.

Από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020  θα επαναλειτουργεί για το κοινό σε πρώτη φάση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ για ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ. Αυτές θα γίνονται έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως και Παρασκευή)  τις ώρες 8.00-14.00.
Οι επιστροφές των βιβλίων θα πραγματοποιούνται στην είσοδο της Βιβλιοθήκης χωρίς την είσπραξη προστίμου καθυστέρησης.
Η χρήση γαντιών είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ για όλους.

Οδηγίες επιστροφής βιβλίων

Τα μέλη της Βιβλιοθήκης πριν προσέλθουν στον χώρο θα πρέπει:
1. Να έχουν τοποθετήσει τα βιβλία σε πλαστική σακούλα μαζί με ένα σημείωμα στο οποίο θα πρέπει να αναγράφονται:
α) το ονοματεπώνυμο του δανεισθέντα
β) ο αριθμός των βιβλίων που επιστρέφονται
γ) υπογραφή.
Τα επιστρεφόμενα βιβλία για λόγους ασφαλείας και σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών θα παραμένουν σε καραντίνα 72 ωρών, σε ειδικό χώρο, πριν την επανατοποθέτησή τους στα ράφια των βιβλιοθηκών.

Άλλες υπηρεσίες της Δ.Β.Τ.

Σε αυτή τη φάση δεν θα υπάρχει η δυνατότητα εισόδου των μελών στους χώρους της βιβλιοθήκης και δανεισμού νέων βιβλίων.

Επίσης το Παιδικό τμήμα, το Αναγνωστήριο, το Κέντρο Πληροφόρησης, το Αρχείο των Εφημερίδων, τα Τμήματα Τοπικών Σπουδών  και Ξενόγλωσσων βιβλίων θα παραμείνουν προς το παρόν κλειστά για το κοινό.

Τα παραπάνω μέτρα λαμβάνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας με σκοπό την προστασία της υγείας και της ασφάλειας μελών και προσωπικού και προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης