Κυριακή 29.05.2022 | Εορτάζουν: Θεοδοσία, Θεοδόσω, Ολιβιανός, Ολβιανός, Ολιβία, Ολίβια, Υπομονή

Στάση εργασίας στο ΙΚΑ

ΤΟΠΙΚΑ10.10.2018 | 4:41 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με στάση εργασίας και συγκέντρωση στο προαύλιο οι υπάλληλοι του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Τρικάλων προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας, που κήρυξαν η ΠΟΣΕ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και η ΠΟΠΟΚΠ. Ο λόγος είναι ότι ο νέος Οργανισμός ΕΦΚΑ, συνεχίζει να είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί στα «χαρτιά» όπως επισήμαναν οι υπάλληλοι.
Μέχρι σήμερα, δύο χρόνια μετά, διαπιστώνεται έλλειψη οργανογράμματος, υποδομής και εξοπλισμού καθώς και έλλειψη χρηματοδότησης, τονίζοντας ότι «ο πλεονασματικός ΕΦΚΑ στηρίζεται στον κωδικό των «μικροεξόδων» για να καλύψει τις βασικότερες ανάγκες του».
Οι υπάλληλοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την παράταση του μεταβατικού διαστήματος της ενοποίησης μέχρι την ολοκλήρωση κάθε επιμέρους έργου, την ενίσχυση και ανανέωση της ανύπαρκτης σχεδόν υλικοτεχνικής υποδομής, την λύση στα ζητήματα καθαριότητας, θέρμανσης και κλιματισμού των κτιρίων, την μονιμοποίηση όλων των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν με προγράμματα stage και παραμένουν σε ενεργό υπηρεσία με δικαστικές αποφάσεις, την άμεση διεκπεραίωση των αιτημάτων τους που αφορούν σε κάθε είδους υπηρεσιακή μεταβολή, κ.α.
Όπως επισημάνθηκε, η στάση εργασίας ήταν προειδοποιητική, καθώς οι υπάλληλοι τόνισαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης