Δευτέρα 28.11.2022 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

«Σταθερή η βούληση για στήριξη της κοινωνίας όσο διαρκεί η ακρίβεια»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ26.10.2022 | 6:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τη σταθερή βούληση της κυβέρνησης να συνεχίσει να στηρίζει την κοινωνία όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια διακήρυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ απαρίθμησε όλα τα μέτρα ενίσχυσης που λαμβάνονται.

Αναλυτικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως εντός του Νοεμβρίου θα δρομολογηθούν οριστικά τα μέτρα των συμπολιτών στον πρωτογενή τομέα(αγρότες, κτηνοτρόφους)  και από την αρχή του χρόνου η αύξηση των αποδοχών στους γιατρούς του ΕΣΥ και οι ρυθμίσεις στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

«Μια σειρά από ρυθμίσεις θα δρομολογηθούν τον επόμενο μήνα: η πιο σημαντική ίσως είναι η έκτακτη καταβολή του επιδόματος των 250 ευρώ σε παραπάνω από 2 εκατομμύρια ευάλωτους συμπολίτες μας για τον μήνα Δεκέμβριο. Η μόνιμη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες, η έκπτωση 40% για ένα χρόνο στις υποχρεώσεις εργοδοτών που μετατρέπουν θέσεις μερικής απασχόλησης σε θέσεις πλήρους εργασίας. Και η επέκταση του επιδόματος μητρότητας από τους 6 στους 9 μήνες για τις απασχολούμενες στον ιδιωτικό τομέα, ένα μέτρο που αφορά παραπάνω από 30.000 συμπολίτες μας».

Χαρακτήρισε σημαντική παρέμβαση, την αύξηση κατά 200.000 όσων μετέχουν στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», το οποίο έχει αγκαλιαστεί από πολλούς συμπολίτες μας και κρίναμε αναγκαίο να αυξήσουμε τον προϋπολογισμό έτσι ώστε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους.

«Δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε θέσει, αποδεικνύουμε όμως πως επιστρέφουμε το μέρισμα στην κοινωνία, στηρίζοντας τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας», είπε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης