Σάββατο 08.05.2021 | Εορτάζουν: Αρσένιος, Αρσένης, Αρσενία, Αρσίνα, Αρσινόη, Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία, Μήλιος, Μήλης, Μηλιώ, Μηλιά, Μηλίτσα

Στη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων το σχέδιο νόμου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ΤΟΠΙΚΑ07.01.2019 | 4:11 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Διαρκής Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».

Το σχέδιο νόμου είχε κατατεθεί τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή και ξεκινά η επεξεργασία του από την αρμόδια επιτροπή η οποία θα το επεξεργαστεί και αναμένεται να το στείλει στην ολομέλεια προς ψήφιση.

Το σχέδιο νόμου προβλέπει την κατάργηση των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και την απορρόφησή τους από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Γενάρη, τότε στο μηχανογραφικό 2019 που θα συνταχθεί το Μάρτη, θα προβλέπονται τα νέα τμήματα του νέου πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όσον αφορά το Νομό στο σχέδιο νόμου δεν περιλαμβάνονται κάποιες αλλαγές ως προς τα τμήματα και δεν φαίνεται να υπάρξουν σύμφωνα με τα όσα έχουν διαφανεί ως τώρα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop