Τρίτη 16.07.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στη λίστα των μετεγγραφών οι δυο τοπικές πανεπιστημιακές σχολές

ΤΟΠΙΚΑ06.07.2024 | 8:34 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι οικονομικές δυσκολίες των οικογενειών τους, η φοίτηση μεγαλύτερου αδελφού σε πανεπιστημιακή σχολή σε άλλη περιοχή, αλλά και μια σειρά κοινωνικών λόγων και υποχρεώσεων, οδηγεί πολλούς φοιτητές ή εν δυνάμει εισαχθέντες σε πανεπιστημιακές σχολές να σκέφτονται ή να επιδιώκουν την μεταγραφή.

Οι αιτήσεις των μετεγγραφών γίνονται στα τέλη του φθινοπώρου ή το χειμώνα σύμφωνα με αποφάσεις του αρμόδιου υπουργείου Παιδείας.

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καθορίστηκε η αντιστοιχία των Τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για τις μετεγγραφές του ακαδημαϊκού έτους 2024-2025.

Αυτό που παρατηρεί κανείς είναι ότι μειώθηκαν κατά 10 τα αντίστοιχα Τμήματα και αυξήθηκαν κατά 11 τα μη αντίστοιχα, κάτι που προφανώς περιορίζει ελαφρά τις δυνατότητες μετεγγραφών.

Σε επίπεδο Τρικάλων και τοπικών σχολών Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού καθώς επίσης και Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας,  δίνεται η δυνατότητα μεταγραφών με ανάλογα τμήματα.

Συγκεκριμένα για το πρώτο τμήμα εκείνο του ΤΕΦΑΑ δίνεται η δυνατότητα μετεγγραφής στα Τμήματα της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Σερρών και Κομοτηνής και των Τρικάλων. Για το δεύτερο Τμήμα της Διαιτολογίας Διατροφολογίας, δίνεται η δυνατότητα μετεγγραφής στις πόλεις Καλαμάτα Θεσσαλονίκη, Σητεία Κρήτης και των Τρικάλων.

Κατά αυτόν τον τρόπο ένας Τρικαλινός φοιτητής που εισαχθεί σε κάποια πόλη εκτός Τρικάλων μπορεί να λάβει μεταγραφή εντός, ή να μετεγγραφή σε σχολή πόλης – νομού που φοιτά ο μεγαλύτερος αδελφός-η.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια και στις τοπικές σχολές υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για μετεγγραφή. Ωστόσο τα πλαίσια του νόμου είναι στενά καθώς ο αριθμός μετεγγραφών ανά τμήμα είναι συγκεκριμένος, βάσει νόμου.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης