Παρασκευή 02.12.2022 | Εορτάζουν: Μερόπη, Μυρόπη, Σολομών, Σολομώντας, Σόλων, Σόλωνας, Σολομωντία, Πορφύριος, Πορφυρός, Πορφύρης, Πορφυρή, Πορφυρία, Πορφύρα, Πορφυρώ, Πορφυρούλα

Στη μάχη και στην… ουρά των αναδρομικών

ΤΟΠΙΚΑ03.11.2018 | 2:22 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Τα αναδρομικά και η διεκδίκησή τους, βρίσκεται στο επίκεντρο αυτές τις ημέρες, με τους συνταξιούχους να συρρέουν στο ΕΦΚΑ Τρικάλων. Λανθασμένα βέβαια, αρκετοί πιστεύουν ότι θα τους επιστραφούν ποσά αναδρομικά από τις περικοπές των συντάξεων και των επιδομάτων που δικαιωματικά και συνταγματικά δικαιούταν ωστόσο θυσιάστηκαν στο βωμό της λιτότητας. Στην πραγματικότητα, αυτό που γίνεται είναι μια διαδικασία ώστε να αποτραπεί η παραγραφή των «χρεών» αυτών της πολιτείας απέναντι στους συνταξιούχους.

Εφόσον προκύψουν αντίστοιχες αποφάσεις, τότε θα επιστραφούν χρήματα στους συνταξιούχους. Όπως και να έχει όμως, η διαδικασία αυτή κρίνεται απαραίτητη και η ταλαιπωρία για ηλικιωμένους κυρίως ανθρώπους αναγκαία δυστυχώς. Το αυτονόητο δικαίωμα λοιπόν των επιδομάτων, δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα κτλ τους οδηγεί στην ουρά του ΕΦΚΑ για να δηλώσουν παρόντες και έτοιμοι να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους στέρησαν τα μνημόνια.

Ωστόσο, να σημειωθεί ότι πρόκειται για χιλιάδες συνταξιούχους που θα ακολουθήσουν τη διαδικασία ενώ η ημερομηνία παραγραφής του δικαιώματος, είναι στο τέλος του χρόνου. Οπότε, αυτό όπως ελπίζουν και οι υπάλληλοι του οργανισμού, θα δώσει μια ανάσα και θα κατατμηματίσει την προσέλευση, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους χωρίς ταλαιπωρία.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης