Κυριακή 26.05.2024 | Εορτάζουν: Αλφαίος, Καρπός, Συνέσιος, Συνέσης, Συνεσία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στη «μάχη» των Πανελλαδικών και οι Τρικαλινοί υποψήφιοι

ΤΟΠΙΚΑ01.06.2022 | 6:54 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Χτυπά το πρωί της Πέμπτης το κουδούνι στα δυο επαγγελματικά λύκεια της πόλης των Τρικάλων, σημαίνοντας την έναρξη της διαδικασίας των πανελληνίων εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΕΠΑ.Λ.

Μία ημέρα αργότερα το πρωί της Παρασκευής ανοίγει η αυλαία για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων που θα διαγωνιστούν κι αυτοί με την σειρά τους στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας – Έκθεσης.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων βρέθηκε την τελευταία εβδομάδα σε πλήρη ετοιμότητα. Καθημερινά γινόταν δοκιμαστικές λήψεις και μετάδοση θεμάτων στα σχολεία, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν προβλήματα στο σύστημα και να επιλυθούν προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα.

Όπως τόνισε η Διεύθυνση όλα κυλούν ομαλά και σήμερα αρμόδιοι υπάλληλοι εκτιμούν ότι δεν θα παρουσιαστούν προβλήματα.

Η πρώτη ημέρα των πανελληνίων ξεκινά με τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων που θα περάσουν τις πύλες των 2 εξεταστικών κέντρων του νομού και συγκεκριμένα του 1ου και του 2ου Επαγγελματικών Λυκείων Τρικάλων.

Συνολικά, από τα επαγγελματικά λύκεια, στον εξεταστικό μαραθώνιο θα συμμετέχουν 342 υποψήφιοι, εκ των οποίων 304 τελειόφοιτοι και 42 απόφοιτοι, παλαιότερων ετών, διεκδικώντας μια από τις θέσεις που προσφέρονται σε ΑΕΙ και στις σχολές του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Για τα γενικά λύκεια αναμένεται να λειτουργήσουν 14 εξεταστικά κέντρα ένα εκ των οποίων στο τοπικό σωφρονιστικό κατάστημα, φυλακές Τρικάλων, που θα δεχτούν τους 880 υποψηφίους, εκ των οποίων 714 τελειόφοιτοι και 166 απόφοιτοι.

Ως ώρα έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων ορίστηκε 8:30 το πρωί ενώ οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στις εξεταστικές αίθουσες στις 8 το πρωί, έχοντας στην διάθεσή τους 3 ώρες.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης