Παρασκευή 08.12.2023 | Εορτάζουν: Πατάπιος

Στη Σύνοδο Κορυφής ο Πρωθυπουργός

ΠΟΛΙΤΙΚΗ26.10.2023 | 5:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για μια Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός στάθηκε στο δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη αυτοάμυνα, ενώ έχει προγραμματιστεί και συνάντηση με τον επικεφαλής της παλαιστινιακής αρχής.

«Ζητούμε να αυξηθούν οι πόροι για τη μετανάστευση, η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη στήριξη γιατί είναι πρώτη χώρα υποδοχής», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο μεταναστευτικό».

«Εκτός από τα ζητήματα της Μέσης Ανατολής θα μάς απασχολήσει στην αρχή της συνεδρίασής μας και η αναθεώρηση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου. Η Ελλάδα προσέρχεται σε αυτή τη συζήτηση με αποκρυσταλλωμένες τις θέσεις της, οι οποίες συντονίζονται απόλυτα με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», είπε.

«Χρειάζονται περισσότεροι πόροι στο ταμείο αλληλεγγύης», είπε στη συνέχεια. «Χρειάζεται ενίσχυση του προϋπολογισμού για να ενισχυθούν οι χώρες που έχουν πληγεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα», πρόσθεσε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης