Δευτέρα 03.10.2022 | Εορτάζουν: Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Ντένης, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Σίσσυ, Ντενίζ

Στη Βουλή 120 δόσεις, ΦΠΑ και 13η σύνταξη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13.05.2019 | 5:10 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην ολομέλεια οδεύει το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα μέτρα ύψους ενός δισ. ευρώ που ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός από το Ζάππειο.

Στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία θα κατατεθεί και τροπολογία στην οποία θα περιλαμβάνονται η 13η σύνταξη, η οποία θα χορηγηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου, και η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση, τα τυποποιημένα τρόφιμα και την ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο) από τον προσεχή μήνα.

Στη διαδικασία που προηγήθηκε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, η κυβέρνηση εισηγήθηκε και η πλειοψηφία αποδέχθηκε το νομοσχέδιο να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος και έτσι θα διατεθούν δύο συνεδριάσεις στην Ολομέλεια, σήμερα  και αύριο, οπότε θα ολοκληρωθεί η συζήτηση και επεξεργασία, και θα ακολουθήσει ψηφοφορία.

Επί του νομοσχεδίου ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι έχουν δηλώσει «υπέρ», το ΚΚΕ έχει δηλώσει «παρών» ενώ η Ν.Δ. και η Ένωση Κεντρώων έχουν επιφυλαχθεί για την τελική τους τοποθέτηση κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης