Δευτέρα 16.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Στη Βουλή έφτασαν τα προβλήματα του Νοσοκομείου

ΤΟΠΙΚΑ17.10.2019 | 5:19 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στην Ολομέλεια της Βουλής έφτασαν τα προβλήματα του Νοσοκομείου Τρικάλων, και ειδικότερα το θέμα τους κλεισίματος της Παιδιατρικής Κλινικής Τρικάλων.

Το θέμα έφερε αρχικά στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση, ενώ στην συζήτηση στην Ολομέλεια το λόγο πήρε και ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα προβλήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον κ. Παπαδόπουλο, επεσήμανε ότι το πρόβλημα της Παιδιατρικής του ΓΝΤ θα γίνει εκρηκτικό στη διάρκεια των εκδηλώσεων του Μύλου των Ξωτικών με τα χιλιάδες παιδιά που επισκέπτονται τα Τρίκαλα.

Στη συνέχεια επεκτάθηκε και στα άλλα προβλήματα υποστελεχωμένων Τμημάτων του Νοσοκομείου Τρικάλων (ΩΡΛ, Β/Παθολογική, Ουρολογική, Τ.Ε.Π.,  Μ.Ε.Θ, Μ.Τ.Ν., Γυναικολογική, Οφθαλμολογική…), καθώς  και στη συνολική υποστελέχωση του ΕΣΥ για την οποία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει σειρά μέτρων. Μεταξύ αυτών η προκήρυξη 528 θέσεων γιατρών ΕΣΥ για τα Αυτοτελή ΤΕΠ – 454 θέσεων για τα Κέντρα Υγείας – ΠΥΣ για 945 θέσεις στα υποστελεχωμένα Τμήματα Νοσοκομείων, επαναπροκήρυξη θέσεων Οικογενειακών Γιατρών στις ΤΟΜΥ και συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, ανανέωση θητείας Επικουρικών Γιατρών, σχεδιασμός άλλων 3000 νέων θέσεων γιατρών ΕΣΥ για τα έτη 2020 – 21 – 22 και 6000 νοσηλευτικού – εργαστηριακού – διοικητικού προσωπικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας αναγνώρισε τη βαρύτητα των προβλημάτων, ενώ ρώτησε τον βουλευτή τι είναι ο Μύλος των Ξωτικών. Αφού… ενημερώθηκε, ανέλαβε την ευθύνη  της συνεργασίας με τον νέο Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Σερέτη ώστε να δοθούν έγκαιρα αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα της Παιδιατρικής και των άλλων Τμημάτων του Νοσοκομείου Τρικάλων.

Σε δηλώσεις που έκανε μέσα από την συχνότητα της «Λέσχης» ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμη πως κατέθεσε και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ για τον Μύλο των Ξωτικών είπε πως «μπορεί να μην γνώριζε τον Μύλο ως τώρα, αλλά τουλάχιστον ήταν καλό που τον έμαθε, όπως και ότι τονίστηκε το πόσο σημαντικό είναι να μην μένει κλειστή η κλινική μέσα στο Δεκέμβριο με τόσες χιλιάδες παιδιών που θα περάσουν από την πόλη μας».

Αξίζει να θυμίσουμε πως στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Λαμπρούλη τονίζονταν πως πρέπει να στελεχωθεί η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων με μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, υπογραμμίζοντας ότι «η απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, που έχει το χαρακτήρα “κατεπείγοντος”, αφήνει υγειονομικά “ακάλυπτη” μια περιοχή με 150.000 κατοίκους και χιλιάδες παιδιά στο Νομό μας, καθώς και επισκέπτες».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης