Σάββατο 20.04.2024 | Εορτάζουν: Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος,Λάζαρος, Λάζος

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στη Βουλή εν μέσω αντιδράσεων το νομοσχέδιο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ23.02.2024 | 4:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Κατατίθεται στη Βουλή (στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων) το τελικό σχέδιο του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, παρά τη θύελλα αντιδράσεων που έχει προκαλέσει, με τους φοιτητές να βρίσκονται εδώ και 7 εβδομάδες στους δρόμους, συνεχίζοντας τις καταλήψεις σε δεκάδες ανώτατες σχολές και προειδοποιώντας ότι «προετοιμάζουμε μπλακ-άουτ σε περίπτωση κατάθεσης και εισαγωγής του νομοσχεδίου για ψήφιση».

Την ώρα που οι φωνές και εντός της ακαδημαϊκής κοινότητας κατά του νομοσχεδίου πληθαίνουν, η κυβέρνηση, καταθέτει, μέσω του υπουργού Παιδείας το νομοσχέδιο στην αρμόδια επιτροπή. Το τελικό κείμενο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στις 7 Μαρτίου και θα ψηφιστεί την επομένη 08 Μαρτίου, αργότερα από ότι υπολόγιζε αρχικά η κυβέρνηση. Την ημέρα εκείνη προγραμματίζεται να μιλήσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ατμόσφαιρα ήδη να μυρίζει μπαρούτι.

Η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων προγραμματίζεται να ξεκινήσει την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου και να ολοκληρωθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις. Εισηγητής της νέας Δημοκρατίας θα είναι ο βουλευτής Βοιωτίας, Λευτέρης Κτιστάκης. Οπως αναφέρεται το κείμενο του νομοσχεδίου έχει υποστεί αλλαγές μετά την δεκαήμερη δημόσια διαβούλευση και έχει περισσότερα από 205 άρθρα.

Στο μεταξύ, πληθαίνουν οι φωνές κατά του νομοσχεδίου. Η ΠΟΣΔΕΠ, η ΠΟΣΕΕΔΙΠ η ΟΣΥΕΕΠ και πλήθος πανεπιστημιακών φορέων έχουν ήδη εκφραστεί κατά του νομοσχεδίου. Ενστάσεις έχουν εκφραστεί από Πανεπιστημιακά ιδρύματα, και  1.356 πανεπιστημιακοί προειδοποιούν για την αντισυνταγματικότητα του ν/σ. Απόσυρση του ν/σ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ ζητούν (και) τα Τμήματα Τεχνών στα πανεπιστήμια, ενώ την αντίθεσή τους εκφράζουν 10 Σύλλογοι ΔΕΠ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης