Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Στην Αχλαδέα για πεζοπορία η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας

ΤΟΠΙΚΑ15.10.2019 | 5:22 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην Αχλαδέα  την προηγούμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας σε μια ευχάριστη διαδρομή, πραγματοποίησε πεζοπορία διάρκειας τριών ωρών.

Η διαδρομή που διαμόρφωσε ο Αχλαδιώτης Απόστολος Ακρίβος και έλαβαν μέρος εκτός της Ο.Λ.Κ. και άτομα από  Αθήνα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Αγιόφυλλο και Αχλαδέα είναι κατά εβδομήντα της εκατό χωματόδρομος και τριάντα της εκατό εγκαταλειμμένα μονοπάτια και χέρσες εκτάσεις μέσα σε δάση κυρίως βελανιδιάς. Ξεκινώντας από  το Δημοτικό Σχολείο ανεβαίνει βορειοανατολικά μέχρι τον Ιερό Ναό της Γέννησης Θεοτόκου και από εκεί νότιο ανατολικά ακολουθεί  τον χωματόδρομο για Προφήτη Ηλία. Από τον Προφήτη Ηλία στο χωματόδρομο που στρίβει και αριστερά και περνάει από όλες τις κορυφές τω λόφων μέχρι τις κεραίες στη θέση Βρίζα η διαδρομή εγκαταλείπει αυτόν τον χωματόδρομο και ακολουθεί το χωματόδρομο Βρίζα  – Βρύση Λάϊου. Από εκεί  ανεβαίνει βόρεια μέσα σε χέρσες και δασώδεις εκτάσεις μέχρι την θέση Μπάρα και βγαίνει  ξανά στον χωματόδρομό που ανεβαίνει στις κεραίες στην θέση Γκιάτα κρεβάτια. Από εκεί ακολουθεί την κορυφογραμμή μέχρι τον Προφήτη Ηλία Θεοτόκου. Από τον Προφήτη Ηλία με κατεύθυνση νότιο δυτική, κατεβαίνει σε χωματόδρομο που διέρχεται δίπλα από τον οικισμό Θεοτόκου και ακολουθεί νότια κατεύθυνση αφήνει δεξιά τον οικισμό μέχρι την θέση κλέφτης και από εκεί μέσα από χέρσες εκτάσεις  κατεβαίνει στο Βαρκό Αχλαδέας και από εκεί ακολουθώντας ένα μονοπάτι βγαίνει στο Λαογραφικό Μουσείο. Η πεζοπορία ξεκίνησε στις εννέα τι πρωί με πρώτη στάση τον Ιερό ναό Γέννησης Θεοτόκου.  Ο  Κ. Σγουραλής έκανε μια σύντομη ενημέρωση στους  πεζοπόρους Για το ιστορία του Ναού που κτίστηκε το 1604. Στις υπόλοιπες στάσεις ο Γεώργιος Τσιαούσης ( Τζώνης )  τους ψυχαγωγούσε με τα τραγούδια του. Στις 12 το μεσημέρι οι πεζοπόροι έφτασαν στο Λαογραφικό Μουσείο, που αυτή την χρονική περίοδο, πέρα από τα μόνιμα εκθέματα εκτίθενται και 400 φωτογραφίες με θέμα << Άνθη και φυτά Πίνδου και Χασίων >>. Μετά την επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο, πολλοί κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο και υποδέχτηκαν τους πεζοπόρους και συζήτησαν μεταξύ τους. Παράλληλα γυναίκες του χωριού και ο  διοργανωτής της εκδήλωσης αυτής παρέθεσαν καφέ και διάφορα εδέσματα στους επισκέπτες και σε όλους τους κατοίκους του χωριού που παρευρέθηκαν στο Σχολείο. Φυσικά δεν έλειψαν και τα τραγούδια του Τζώνη.

Ο πρόεδρος της Ορειβατικής Λέσχης Καλαμπάκας εξέφρασε την ευχαρίστηση του σε όλους του συντελεστές της εκδήλωσης, είπε ότι η διαδρομή είναι καταπληκτική όπως και το Μουσείο και η φιλοξενία εκ μέρους του χωριού και υποσχέθηκε ότι θα επαναλάβουν  και σε άλλη εποχή του έτους παρόμοια πεζοπορία. Ο πρόεδρος του χωριού Ιωάννης Γκουρκούλιας, ο Απόστολος Ακρίβος και ο Κ. Σγουραλής εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους σε όλους τους συμμετέχοντες στην  πεζοπορία καθώς και στις γυναίκες για τις ετοιμασίες τους.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης