Τετάρτη 12.06.2024 | Εορτάζουν: Ονούφριος, Ονούφρης, Ονουφρία

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στην Agrotica το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο

ΕΛΛΑΔΑ02.02.2024 | 4:42 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Παραταγμένα έξω από την ΔΕΘ, όπου διοργανώνεται η 30η Διεθνής Έκθεση «Αgrotica», εξακολουθούν να βρίσκονται εκατοντάδες τρακτέρ, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα και να ενισχύσουν τα μπλόκα, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης και καταγγέλλοντας τις συνολικές πολιτικές της ΕΕ οι οποίες, σύμφωνα με τους ίδιους, απειλούν το μέλλον τους.

Στο πλευρό των αγροτών εξάλλου, βρίσκεται και η πλειοψηφία των πολιτών κάτι που έδειξε η δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Σκάι. Σύμφωνα με την έρευνα κοινής γνώμης  το 68% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ των αγροτών κρίνοντας ως δίκαια τα αιτήματά τους και μόνο το 13% δηλώνει που στέκεται απέναντι.

Η καρδιά των αγροτικών κινητοποιήσεων χτυπά αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη. Κλιμάκωση αναμένεται το Σάββατο, οπότε και αναμένεται το μεγάλο συλλαλητήριο στην «Agrotica».

Χθες, περισσότερα από 300 τρακτέρ διέσχισαν την παραλιακή οδό για να καταλήξουν στη νότια πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ). Καλεί γεωργούς, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλιείς να δυναμώσουν ακόμα περισσότερο «την αγωνιστική τους πίεση, αφού είναι η μόνη που μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα και τις μπαγαποντιές και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα πάνω στα αιτήματά μας».

Άλλωστε, με πρωτοβουλίες Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για το συλλαλητήριο, από τους νομούς της Μακεδονίας, αλλά και από Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα.

Τα τρακτέρ θα μείνουν στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης