Σάββατο 21.05.2022 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Στην αναμονή για δίπλωμα…

ΤΟΠΙΚΑ10.10.2018 | 4:35 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σε στάση αναμονής προς όλα τα μέτωπα που αφορούν τα διπλώματα οδήγησης βρίσκονται υποψήφιοι οδηγοί, οδηγοί που επιθυμούν ανανέωση διπλώματος αλλά και η Διεύθυνση Συγκοινωνιών Τρικάλων.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, και με τη λογική του επικείμενου νομοσχεδίου που θα κατατεθεί προς ψήφιση από μέρα σε μέσα, δεν γίνονται ανανεώσεις διπλωμάτων δεδομένου ότι σύμφωνα με όσα προβλέπονται αλλάζει πλήρως το σύστημα ανανέωσης. Σε ότι αφορά στο θέμα αυτό, μιλώντας με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών κ. Θανάση Μπαλατσούκα, επισήμανε τις σημαντικές παραβλέψεις και ασάφειες. Όπως τόνισε, πέρα από την ορθότητα των νέων διατάξεων που αυστηροποιούνται απέναντι στην οδηγική ικανότητα, δεν προβλέπονται βασικές παράμετροι για τη διασφάλιση της σωστής εξέτασης των υποψηφίων αφού μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι ο εξεταστής θα αναλαμβάνει την εποπτεία της οδήγησης ως οδηγός στο αυτοκίνητο του εξεταζόμενου. Σε αντιδιαστολή, θα μπορούσαν να υπάρχουν αυτοκίνητα ειδικά για το σκοπό αυτό καθώς και πίστα εξετάσεων, που παραμένει αίτημα γενικότερα για την έκδοση διπλωμάτων.

Αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, μόνο στα Τρίκαλα να ξεπερνούν τους 100 οι οδηγοί που περιμένουν να μάθουν με ποιο τρόπο θα εξεταστούν για την ανανέωση του διπλώματός τους.

Και απλήρωτοι οι εξεταστές

Πέρα από το νομοσχέδιο για την ανανέωση του διπλώματος, προέκυψε και ζήτημα με τους εξεταστές, οι οποίοι δεν έλαβαν καμία εγγύηση μέσω νομοθετήματος για την πληρωμή δεδουλευμένων ποσών καθώς πραγματοποιούσαν απογευματινές εξετάσεις. Αυτό οδήγησε τον κλάδο σε αποχή δύο εβδομάδων που σημαίνει ότι δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις με τους υποψήφιους οδηγούς που υπολογίζονται σε όλη τη χώρα 4000 να βρίσκονται επίσης σε αναμονή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης