Δευτέρα 05.12.2022 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Στην Art Market Budapest η γκαλερί Alma

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ01.10.2022 | 1:35 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με μεγάλη χαρά η γκαλερί Άλμα ανακοινώνει τη συμμετοχή της στη φετινή Art Market Budapest με τους Αντρέα Βούσουρα, Μιχάλη Κιούση, Κυριακή Μαυρογεώργη, Κωνσταντίνο Πάτσιο και Χαλίντ Χρυσίνα. Πέντε φαινομενικά διαφορετικοί καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους προτείνοντας μια πολυφωνική αφήγηση.

Ο Αντρέας Βούσουρας χρησιμοποιώντας πρωτότυπους συνδυασμούς υλικών και εκμεταλλευόμενος την τρίτη διάσταση μας ταξιδεύει σε ένα κόσμο συνειρμών. Στο Μιχάλη Κιούση, το χρώμα και το φως είναι κυρίαρχα, οι σκιές θεμελιώδεις, οι αναπαραστάσεις ρεαλιστικές αλλά και εξπρεσιονιστικά ελεύθερες, οι συνθέσεις γεμάτες σαφήνεια, δομική πληρότητα και με πλαστικότητα τέτοια, που οριακά θα μπορούσαν να σταθούν και ως γλυπτικές. Ο Κωνσταντίνος Πάτσιος μας παρασύρει σε ένα ταξίδι στο χρονικό της τέχνης από το σήμερα και την εννοιολογική τέχνη, ως την ποπ αρτ και τον εξπρεσιονισμό , μέσω των πολυσύνθετων κολαζ του. Οι φανταστικοί κόσμοι του Χαλίντ Χρυσίνα μας προκαλούν να αναρωτηθούμε τι μπορεί να διαμορφωθεί, μέσα από θέματα που απασχολόυν την καθημερινή μας ζωή, ενώ τα μοναδικά πορσελάνινα γλυπτά της Κυριακής Μαυρογεώργη, μέσα από το παιχνίδι της σύνθεσης ετερόκλητων υλικών με αναφορά σε διακοσμητικά μπιμπελό και εργόχειρα αστικών σπιτιών, καταδεκνύουν την υπαρξιακή και κοινωνική σύγκρουση των γυναικών στο σύγχρονο κόσμο.

Κάθε χρόνο, η κορυφαία αυτή διεθνής έκθεση τέχνης της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, συγκεντρώνει εκθέτες από 5 ηπείρους. Έτσι και φέτος, περισσότερες από 100 γκαλερί θα συμμετάσχουν στην Art Market Budapest με ζωγραφική, γλυπτική, εγκατάσταση, φωτογραφία και art projects, σε μια ποικιλόμορφη καλλιτεχνική πλατφόρμα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης