Παρασκευή 03.02.2023 | Εορτάζουν: Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη

Στην Αθήνα κλιμάκιο του ΔΝΤ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ26.06.2018 | 2:12 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Επαφές με τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ έχουν από τη Δευτέρα υπηρεσιακά στελέχη των εμπλεκόμενων –  με το πρόγραμμα – υπουργείων, καθώς η αποστολή του Ταμείου βρίσκεται στην Αθήνα για τη συγγραφή της έκθεσης του άρθρου 4.

Οι επαφές θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη και η έκθεση αναμένεται να δημοσιοποιηθεί προς τα μέσα του Ιουλίου.

To ΔΝΤ δείχνει πάντως τα «δόντια» του καθώς έχει σκληρές θέσεις για μια σειρά από ζητήματα, όπως π.χ. για περισσότερους από 20 γενικούς διευθυντές που ζητά την άμεση αλλαγή τους γιατί δεν ήταν νόμιμες οι διαδικασίες. Επίσης, θέτει θέματα για:

– Τα υψηλά συνεχή πλεονάσματα

– η «ανάπτυξη» θα σέρνεται για χρόνια στο 1%

– το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο το 2036

– δημογραφικό και ασφαλιστικό είναι η επόμενη μεγάλη «βόμβα»

– η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών του κράτους δεν θα γίνει τον Αύγουστο αλλά μισό χρόνο μετά.

Τα κλιμάκια του Ταμείου θα καταγράψουν τα μεγέθη της οικονομίας, αλλά και τις κυβερνητικές προθέσεις για την εποχή μετά το πρόγραμμα, και στο πλαίσιο της προετοιμασίας των επαφών αυτών υπήρξαν χθες συναντήσεις στο υπουργείο Οικονομικών του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου με την υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγας Γεροβασίλη και την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ