Παρασκευή 01.12.2023 | Εορτάζουν: Θεόκλητος, Ναούμ, Ναούμης, Ναόμι, Ναούμα, Φιλάρετος, Φιλαρέτης, Φιλαρέτη

Στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Ν. Κορέας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ13.10.2023 | 5:30 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Han Duck-soo. Είχε συνομιλίες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια έγινε δεκτός από τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Οι δύο χώρες μας παρότι απέχουν γεωγραφικά πολύ, ωστόσο συνδέονται με ισχυρούς δεσμούς φιλίας, που έχουν σφυρηλατηθεί με κοινούς αγώνες για ανεξαρτησία, ελευθερία και ειρήνη» σημείωσε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αναφέρθηκε στη συμμετοχή του ελληνικού εκσρατευτικού σώματος στον πόλεμο της Κορέας. Στις απώλειες των Ελλήνων στρατιωτών αναφέρθηκε και ο Νοτιοκορεάτης Πρωθυπουργός.

Όπως σημείωσε «ο Κορεατικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ τη συνεισφορά του ελληνικού λαού». «Θα είμαστε πάντα η μία χώρα δίπλα στην άλλη αγωνιζόμενες υπέρ ειρήνης, ελευθερίας και ευημερίας» ανέφερε.

Τόσο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου όσο και ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας αναφέρθηκαν στους τομείς που μπορούν να εξελιχθούν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών. Συγκεκριμένα στο εμπόριο, τη ναυτιλία και την ναυπηγική.

Στη συνέχεια μετέβη ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Οι δεσμοί των δύο χωρών πάνε πολλά χρόνια πίσω, όταν οι Έλληνες πολέμησαν για την ανεξαρτησία της χώρας σας. Είναι ευκαιρία η επίσκεψή σας αυτή για να συσφίξουμε τις περαιτέρω εμπορικές διμερείς μας σχέσεις » σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης