Δευτέρα 20.03.2023 | Εορτάζουν: Κλώντια, Κλόντια, Κλαύδια, Κλό, Ροδιανός, Ροδινός, Ροδίνης, Ρόδης, Ροδιανή, Ροδιάνα, Ροδή, Ροδία

Στην Κύπρο ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ23.02.2023 | 5:42 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σειρά συναντήσεων έχει στην Κύπρο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί.

Αρχικά ο κ. Τσίπρας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον υποψήφιο στις τελευταίες εκλογές για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και διπλωμάτη, Ανδρέα Μαυρογιάννη και με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον κ. Μαυρογιάννη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λευκωσίας, ο κ. Τσίπρας τον συνεχάρη για τον προεκλογικό του αγώνα και συζήτησαν για τις περιφερειακές εξελίξεις. Ενώ στην συνάντηση με τον κ. Σιζόπουλο ο κ. Τσίπρας τόνισε την χαρά και την μεγάλη τιμή να βρίσκεται στην Κύπρο, διότι, όπως είπε «επέλεξε ο Δήμος Λευκάρων να είμαι εγώ ο Έλληνας πολιτικός που θα τιμήσω μια μεγάλη προσωπικότητα διεθνή και εθνική, έναν μεγάλο σοσιαλιστή» αναφερόμενος στην εκδήλωση μνήμης για τον Βάσο Λυσσαρίδη.

Αμέσως, μετά είχε συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου. Όπως δήλωσε ο κ. Τσίπρας «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δώσαμε μάχες και από κυβερνητικές θέσεις αλλά και σήμερα ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα για να προωθήσουμε την προοπτική μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό στο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Τις μάχες αυτές θα συνεχίσουμε να τις δίνουμε για το καλό του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, που δικαιούνται μετά από τόσα χρόνια μια άλλη προοπτική για τη ζωή τους».

Το απόγευμα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ θα παρευρεθεί σε εκδήλωση μνήμης για τον Βάσο Λυσσαρίδη και κατόπιν σε δείπνο που διοργανώνει ο δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ