Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για τα ΕΠΑΛ, αύριο για τα Γενικά Λύκεια

Στην «μάχη» των Πανελληνίων 1.253 Τρικαλινοί μαθητές

ΤΟΠΙΚΑ30.05.2024 | 6:30 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις εξεταστικές αίθουσες των δυο εξεταστικών κέντρων του 1ου και του 2ου Επαγγελματικών Λυκείων Τρικάλων προσέρχονται το πρωί της Πέμπτης 302 υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Στις 8 το πρωί ανοίγει η φετινή αυλαία των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για τους υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων.

Οι υποψήφιοι κατά την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων θα εξεταστούν στο μάθημα γενικής Παιδείας, αυτό της Νεοελληνικής Γλώσσας – Έκθεσης. Συνολικά, από τα επαγγελματικά λύκεια, στον εξεταστικό μαραθώνιο θα συμμετέχουν 302 υποψήφιοι, εκ των οποίων 246 τελειόφοιτοι και 56 απόφοιτοι, παλαιότερων ετών, διεκδικώντας μια από τις θέσεις που προσφέρονται σε ΑΕΙ και στις σχολές του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μια ημέρα αργότερα οι εξετάσεις θα συνεχιστούν για τους υποψηφίους των γενικών λυκείων, που διεκδικούν μέσω των εξετάσεων μια θέση ανάμεσα στην πληθώρα των πανεπιστημιακών σχολών της χώρας.

Για τα γενικά λύκεια αναμένεται να λειτουργήσουν 14 εξεταστικά κέντρα, που θα δεχτούν τους 951 υποψηφίους, εκ των οποίων 803 τελειόφοιτοι και 148 απόφοιτοι.

Ως ώρα έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων ορίστηκε 8:30 το πρωί ενώ οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στις εξεταστικές αίθουσες στις 8 το πρωί, έχοντας στην διάθεσή τους 3 ώρες.

Από πλευράς Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, όλα είναι πανέτοιμα για την έναρξη του διαγωνισμού, με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να εκφράζει την αισιοδοξία του, για την επιτυχή πορεία των εξετάσεων.

Ο ίδιος μεταφέρει τις ευχές του στους υποψηφίους, ευχόμενος καλή δύναμη και ψυχραιμία.

«Οι εξετάσεις αυτές είναι αναμφισβήτητα ένα ταξίδι για την Ιθάκη σας, που ακόμα κι αν δε βρείτε το λιμάνι της, το ταξίδι είναι εξίσου σημαντικό με τον προορισμό οπλίζοντάς σας με γνώσεις, εμπειρίες, σοφία και ωριμότητα. Θέλω να είστε σίγουροι/ες ότι στην προσπάθειά σας αυτή δεν είστε μόνοι/ες σας. Έχετε δίπλα τους/τις εκπαιδευτικούς σας, τις οικογένειές σας που αυτή τη σχολική χρονιά ως συνοδοιπόροι, ταξίδεψαν μαζί σας στο δύσκολο ταξίδι της προετοιμασίας. Η συμμετοχή τους ήταν και είναι ανεκτίμητη και για τον λόγο αυτό θέλω να τους ευχαριστήσω για την προσφορά τους.

Οπλιστείτε λοιπόν με ηρεμία, ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση, ώστε να αξιοποιήσετε τους κόπους και τις θυσίες σας. Πιστέψτε στις δυνάμεις σας και στις ικανότητές σας, διότι τα όνειρα θέλουν δύναμη, πείσμα και κάθε αγώνας κερδίζεται με πίστη και ψυχική δύναμη. Να γνωρίζετε ότι πρέπει να διεκδικείτε τα όνειρά σας με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και να είστε βέβαιοι/ες ότι οι επιλογές και τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν.».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης