Κυριακή 14.04.2024 | Εορτάζουν: Αρίσταρχος, Θωμαΐς, Θωμαΐδα, Θωμαή

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στην μάχη των πανελλήνιων 1.253 Τρικαλινοί υποψήφιοι

ΤΟΠΙΚΑ02.04.2024 | 9:01 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην τελική ευθεία για τη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων εισέρχονται πλέον και οι Τρικαλινοί υποψήφιοι του φετινού διαγωνισμού. Στην μάχη των πανελληνίων εξετάσεων που ξεκινούν τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου θα ριχθούν συνολικά 1.253 μαθητές και απόφοιτοι, γενικών και επαγγελματικών λυκείων του νομού.

Τα μαθήματα στα λύκεια, γενικά και επαγγελματικά, ολοκληρώνονται στις 17 Μαΐου και την Πέμπτη 1 Ιουνίου ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Ωστόσο οι μαθητές θα τηρήσουν την παράδοση που θέλει τους τελειόφοιτους, να κάνουν χρήση των απουσιών που δικαιούνται προκειμένου να αφιερωθούν σε επαναλήψεις στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων συνολικά 1.253 υποψήφιοι θα λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Από το σύνολο των υποψηφίων οι 951 προέρχονται από τα γενικά λύκεια, εκ των οποίων οι 803 τελειόφοιτοι και οι 148 απόφοιτοι. Επιπλέον 302 θα είναι οι υποψήφιοι των επαγγελματικών λυκείων, εκ των οποίων οι 246 τελειόφοιτοι και οι 56 απόφοιτοι.

Μαζί με τους υποψηφίους, στην τελική ευθεία για την οργάνωση των εξετάσεων θα εισέλθει και η Δ.Δ.Ε. Τρικάλων. Και την φετινή χρονιά, σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων μένει αμετάβλητος. Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν συνολικά 14 εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ του νομού, 1 εκ των οποίων στις Φυλακές Τρικάλων, όπου λειτουργεί το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας. Παράλληλα στον προαναφερόμενο αριθμό θα προστεθούν και τα δυο εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ όπου θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι των πέντε επαγγελματικών λυκείων που λειτουργούν σε όλη το νομό.

Εντός του Μαΐου αναμένεται η στελέχωση των λυκειακών επιτροπών των εξετάσεων, και η συγκρότηση της κεντρικής επιτροπής εξετάσεων και στη συνέχεια οι επιτηρητές.

Όπως είναι γνωστό, η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων θα ανοίξει την Πέμπτη 1 Ιουνίου με τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα διαγωνιστούν στο μάθημα των νέων ελληνικών.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ θα ξεκινήσουν τις πανελλαδικές την Παρασκευή 2 Ιουνίου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας γενικής παιδείας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης