Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων οι πλημμυροπαθείς της Φαρκαδόνας

ΤΟΠΙΚΑ08.04.2024 | 5:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με έντονους τόνους και αποχωρήσεις σημαδεύτηκε η επίσκεψη της νεοσύστατης Επιτροπής Ανασυγκρότησης Φαρκαδόνας στην περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Το πρωί της Δευτέρας αντιπροσωπεία της Επιτροπής επισκέφτηκε την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για να συναντηθεί με την αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρύσα Ντιντή. Προ ημερών ανάλογη επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί και στο Δήμο Φαρκαδόνας, προκειμένου να μεταφερθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της δημοτικής κοινότητας, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

Στόχος της παρούσας συνάντησης ήταν να κατατεθούν τα μείζονα προβλήματα που συνεχίζουν να απασχολούν την περιοχή ως θέματα προς επίλυση.

Τα ζητήματα αυτά βέβαια εκφράζεται ο φόβος και η βεβαιότητα από πολλούς, ότι ήδη έχουν ανοίξει τους ασκούς της φτωχοποίησης της περιοχής με τους νέους να σχεδιάζουν ήδη να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. «Ο κόσμος αισθάνεται μόνος» ήταν το κυρίαρχο που τέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης με την κα Ντιντή.

Στο πλαίσιο των απαντήσεων η κα Ντιντή αναφέρθηκε στα επί μέρους ζητήματα όπως η επαναλειτουργία των σχολείων, προτάσσοντας το Νηπιαγωγείο της Φαρκαδόνας που αν και δεν έγκειται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αναλαμβάνει την αποκατάστασή του βάσει όσων συζητήθηκαν προ ημερών με τον κ. Κουρέτα.

Η ένταση προκλήθηκε κατά τη συζήτηση για τα αναχώματα με μέλη της επιτροπής να κάνουν λόγο για κακοτεχνίες και την κα Ντιντή αφενός να αναφέρεται στο γεγονός ότι πρόκειται για έργα που έγιναν πριν αναλάβει καθήκοντα αφετέρου ότι τα όποια προβλήματα εξετάζονται και προφανώς θα γίνουν παρεμβάσεις μετά το κονδύλι των 80 εκ ευρώ που θα εισρεύσει για τον σκοπό αυτή στην Περιφέρεια.

Από τη μία τα προβλήματα από την άλλη οι περιορισμένες αρμοδιότητες ήρθαν και πυροδότησαν τη συζήτηση με μέλη της Επιτροπής να αποχωρούν από το γραφείο της αντιπεριφερειάρχη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης