Σάββατο 02.07.2022 | Εορτάζουν: Ιουβενάλιος, Ιουβενάλης, Γιουβενάλης, Ιουβεναλία

Στην πρώτη γραμμή οι Περιφέρειες

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ07.08.2019 | 4:28 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στη συζήτηση για το στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα».

Ο Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση και επεσήμανε ότι ήρθε πλέον η ώρα για ριζοσπαστικές τομές στην αυτοδιοίκηση και για την μετάβαση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός τόνισε πως «Η Αυτοδιοίκηση  στις  δύσκολες στιγμές  ούτε σήκωσε τα χέρια ψηλά  ούτε παραδόθηκε. Ήταν παρούσα, συνεργάστηκε δημιουργικά και αποτελεσματικά με όλους τους ανθρώπους, άπλωσε δίχτυ προστασίας στην κοινωνία και αντιστάθηκε στη μιζέρια, την αδράνεια, το διχασμό, υπερβαίνοντας τις «σκουριασμένες πια διαχωριστικές γραμμές». Οι Περιφέρειες είναι ένας νέος θεσμός, καινοτόμος που δε χρωστάει, δε δημιούργησε προβλήματα, στήριξε οικονομικά τη χώρα, δημιούργησε συνθήκες ανάπτυξης και παρά το γεγονός ότι μας οφείλονται πόροι 1,8 δις ευρώ, σύμφωνα με την νομοθεσία. Τώρα είναι η ώρα να τολμήσουμε και να κάνουμε ένα άλμα  μεγαλύτερο απ’ τη φθορά. Για να κερδίσουμε το χρόνο που είναι θέσεις εργασίας, είναι υποδομές, είναι εισόδημα για κάθε οικογένεια, είναι δίχτυ προστασίας για τις ευάλωτες ομάδες. Και αυτό θα γίνει με την Περιφερειακή Διακυβέρνηση».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή