Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Στην τελική ευθεία για τη θέση του Διοικητή

ΤΟΠΙΚΑ11.10.2019 | 3:52 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μέχρι και χθες είχαν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις θέσεις των διοικητών στα Νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και τα νοσηλευτικά Ιδρύματα της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Συνολικά για όλη τη χώρα μιλάμε για εκατοντάδες αιτήσεις ενώ για το Νοσοκομείο Τρικάλων οι ενδιαφερόμενοι ξεπερνούν τους 30 !

Πλέον, οι φάκελοί τους θα αξιολογηθούν από την αρμόδια Επιτροπή και η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Οκτώβρη, όπου και θα γίνει ο ορισμός των νέων Διοικητών.

Παιδιατρική : Να λυθεί άμεσα το ζήτημα

Κι ενώ όλες αυτές οι διαδικασίες τρέχουν, υπάρχουν υπαρκτά προβλήματα που ζητούν επίλυση στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και δεν παίρνουν αναβολές. Στην κορυφή της πυραμίδας των προβλημάτων είναι η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου που θα μένει σχεδόν μισό μήνα κλειστή εάν δεν ενισχυθεί άμεσα με ιατρικό προσωπικό το νοσοκομείο. Για το λόγο αυτό, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτικοί φορείς και κοινωνικές ομάδες συμπολιτών έχουν προχωρήσει σε παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη και ανεπίτρεπτη την κατάσταση. Μεταξύ αυτών, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων, Ο Σύλλογος Γυναικών κα.

Η τριάδα προτεραιοτήτων

Από την δική του πλευρά το Υπουργείο Υγείας κινείται στη φάση του σςχεδιασμού της επόμενης μέρας, εφόσον κριθούν οι νέοι διοικητές. Μάλιστα, ο ίδιος ο υπουργός κ. Κικίλιας, φέρεται να προειδοποιεί ότι οι διοικητές εάν δεν τηρήσουν την τριάδα των «βασικών αρχών « που θέτει το υπουργείο θα αποχωρούν από τις διοικήσεις και μάλιστα χωρίς αποζημίωση.

Ποιές είναι αυτές;

  1. Καταγραφή των ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Οι νέοι διοικητές θα πρέπει να καταγράψουν με κάθε λεπτομέρεια τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, ανανεώνοντας τις λίστες που θα τους παραδοθούν από τους απερχόμενους Διοικητές. Στόχος είναι οι πρώτες προσλήψεις που θα γίνουν να κατευθυνθούν στα τμήματα που έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

  1. Παρουσία στην εφημερία

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θεωρεί βασικό στοιχείο για τους νέους Διοικητές Νοσοκομείων να είναι οι ίδιοι παρόντες ή οι Αναπληρωτές τους κατά τη διάρκεια της εφημερίας.

  1. Κατανομή περιστατικών στα ΤΕΠ

Η πρώτη βελτίωση που θα πρέπει να κάνουν οι Διοικητές των Νοσοκομείων ήδη από τον πρώτο μήνα του διορισμού τους είναι να οργανώσουν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Με βάση τις οδηγίες που αναμένεται να τους δώσει ο υπουργός Υγείας, θα πρέπει να ορίσουν συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων η οποία θα κάνει την κατανομή των περιστατικών που θα φθάνουν στα ΤΕΠ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης