Τετάρτη 30.11.2022 | Εορτάζουν: Ανδρέας, Αντρέας, Ανδρίκος, Αντρίκος, Ανδριάνα, Ανδρούλα, Ανδριανή, Αντριάννα

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του Ε-65

ΤΟΠΙΚΑ06.07.2018 | 9:02 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Παρέμεινε και σήμερα στα Τρίκαλα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας κ. Αλέξης Χαρίτσης όπου πραγματοποίησε μια σειρά από επισκέψεις και συναντήσεις, με κομβικότερη αυτή με τους τέσσερις δημάρχους του νομού κ.κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Χρήστο Σινάνη, Κώστα Μαράβα και Θανάση Μεριβάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δήμαρχοι έθεσαν αναπτυξιακά και όχι μόνο ζητήματα στον αναπληρωτή υπουργό, ζητώντας την παρέμβαση του ώστε να επιλυθούν.

Με το πέρας της συζήτησης, ο κ Χαρίτσης, απευθυνόμενους στους δημάρχους αναφέρθηκε στον οδικό άξονα Ε-65, ενημερώνοντας ότι αναμένεται από μέρα σε μέρα η οριστικοποίηση της έγκρισης του Νότιου τμήματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος και για το βόρειο τμήμα και την ένωση με την Εγνατία οδό, με τον υπουργό να επισημαίνει ότι μετά και την πολυαναμενόμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν θα υπάρχουν στην ουσία εμπόδια για την ολοκλήρωσή του έργου.

Πέρα βέβαια από την αναγγελία για τον Ε-65, συζήτησε με τους δημάρχους βασικά θέματα όπως τα φράγματα της περιοχής. Εκτός από το φράγμα της Μεσοχώρας, συζητήθηκε το φράγμα Νεοχωρίτη με τον δήμαρχο Φαρκαδόνας και αντίστοιχα το φράγμα Πύλης με τον κ. Μαράβα, ενώ ο αν. υπουργός εγγυήθηκε τη στήριξή του στο δήμο Πύλης σε ότι αφορά στις περαμβάσεις παραποταμίως και την ανάδειξη μέσα από μονοπάτι, των γεφυριών της περιοχής.

Συζητήθηκαν επίσης οι κινήσεις των δήμων Τρικκαίων και Πύλης για τη δημιουργία δικτύων παραγωγών και την ανάδειξη εναλλακτικών τουριστικών επιλογών της περιοχής, το λεγόμενο σχέδιο Ασκληπιός. Ο αν. Υπουργός μετά τη συζήτηση με τον κ. Σινάνη, δήμαρχο Καλαμπάκας, αναφέρθηκε και στο θέμα των ΞΕΝΙΑ τονίζοντας ότι ενώ τα ΞΕΝΙΑ εντάχθηκαν σε πρόγραμμα αποκατάστασης, το ΚΑΣ φαίνεται να καθυστερεί τη διαδικασία. Κάτι που ισχύει και στην Καλάμπάκα.

Στην Συνεταιριστική

Κατά τη διάρκειά της επίσκεψής του στη Συνεταιριστική Τράπεζα ο κ. Χαρίτσης ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Λάππα στους χώρους του κτιρίου Διοίκησης, ενώ στη σύσκεψη που ακολούθησε παρουσιάστηκε η διαδρομή του εγχειρήματος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, μαζί με τα οικονομικά στοιχεία.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την τράπεζα ο υπουργός δήλωσε ενθουσιασμένος από την πορεία της τράπεζας, ενώ ο πρόεδρος του ΔΣ με την ιδιότητα του του Β’ Αντιπροέδρου της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών ενεχυρίασε συνοπτικό υπόμνημα με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες στην Ελλάδα.

Ο κ. Χαρίτσης, αμέσως μετά, επισκέφθηκε τις επιχειρήσεις Βιολάντα και Τσιλιλή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης