Παρασκευή 23.02.2024 | Εορτάζουν: Πολύκαρπος, Πολυκάρπης, Πολυκαρπία, Πολυκάρπη, Πολυκαρπίτσα, Πολυκαρπούλα,Πολυχρόνης, Πολυχρόνιος, Χρόνης, Πολυχρονία, Πολυχρονούλα

Απομένει, όπως αναφέρθηκε στο Δ.Σ. η ετοιμασία από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, της διαδικασίας για τον διαγωνισμό

Στην τελική ευθεία η καθαίρεση βραχιόνων και καταστρώματος της γέφυρας Σατωβριάνδου και Κουτσούφλιανης

ΤΟΠΙΚΑ29.06.2018 | 7:05 πμ

Γράφει ο/η

Αποστόλης Ζώης

Γράφει ο/η Αποστόλης Ζώης

Πράσινο φως άναψε προχθές βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνοντας  τη μελέτη για την «Καθαίρεση βραχιόνων και καταστρώματος γέφυρας Σατωβριάνδου και Κουτσούφλιανης».

Μια γέφυρας που παραμένει επί εννέα χρόνια σε ημιτελή κατάσταση, με αποτέλεσμα  ο Δήμος Τρικκαίων να ξεκινήσει την προσπάθεια, να δοθεί λύση.

Αρχικώς, όπως αναφέρθηκε,  προωθήθηκε η μελέτη για να δείξει τον «δρόμο» που θα χρειαστεί να διαβεί ο Δήμος. Αυτός ο «δρόμος» ήταν η καθαίρεση των βραχιόνων και του καταστρώματος, χωρίς, δηλαδή, τα βάθρα της γέφυρας.

Η μελέτη αποκατάστασης της εν λόγω γέφυρας – ως προς το τμήμα της καθαίρεσης – υποβλήθηκε από τη μελετητική εταιρεία «ΜΟΝΟΛΙΘΙΚΗ ΜΕΛΕΤΩΝ Ε.Ε.». Απομένει η ετοιμασία από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, της διαδικασίας για τον διαγωνισμό.

Σημαντικό

Είναι χαρακτηριστικό πως το έργο της καθαίρεσης από μόνο του, επισημαίνει η δημοτική αρχή,  είναι σημαντικό από τεχνική άποψη, και εφιστάται η προσοχή λόγω της επικινδυνότητάς του, με συγκεκριμένες οδηγίες, όπως, για παράδειγμα, για ικριώματα βαρέως τύπου, για ασφαλές περιβάλλον εργασίας, για μεθοδολογία αποτάνυσης των καλωδίων κ.α., με συγκεκριμένα στάδια και τρόπους.

Μόλις γίνει ο διαγωνισμός και επιλεγεί ο ανάδοχος, θα ξεκινήσει το έργο, που θα είναι η τελευταία πράξη, πριν ο Δήμος Τρικκαίων, «με την πρώτη ευκαιρία», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, προωθήσει την κατασκευή νέας γέφυρας, τόσο απαραίτητης για ολόκληρη την περιοχή, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης