Πέμπτη 08.12.2022 | Εορτάζουν: Πατάπιος

Στην τελική ευθεία η ΚΝΕ και ΚΚΕ για το 44ο Φεστιβάλ

ΤΟΠΙΚΑ16.08.2018 | 5:45 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για τις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα, που θα πραγματοποιηθούν στις 7 Σεπτέμβρη στο γνώριμο και φιλόξενο χώρο του Μύλου Ματσόπουλου. Οι εκδηλώσεις προετοιμάζονται με το μεράκι, την εθελοντική δουλειά, τη φαντασία και το κέφι μελών και φίλων της ΚΝΕ, χωρίς χορηγούς και εταιρείες, χρησιμοποιώντας τα «υλικά» της συλλογικότητας, της ανιδιοτέλειας, της εμπιστοσύνης στους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Φέτος το Φεστιβάλ, τιμώντας τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ δανείζεται το κεντρικό του σύνθημα από το «Καπνισμένο Τσουκάλι» του Γιάννη Ρίτσου: «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος δρόμος!… Σίγουρος δρόμος… Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».

Απευθύνουν κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα σε κάθε νέο που προβληματίζεται με όσα αντιμετωπίζει στις σπουδές, την δουλειά και την ζωή του. «Μπορεί να αλλάξει κάτι; Μπορεί ο λαός να καθορίσει τις εξελίξεις προς όφελός του;». Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαντούν κατηγορηματικά “Ναι! Μαζί μπορούν να φέρουν ένα δίκαιο μέλλον, και σε αυτόν τον δρόμο καλούν κάθε νέο να βαδίσει μαζί τους

Στα πλαίσια των κεντρικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση με ομιλήτρια την Μαρία Γαβαλά, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, καθώς και  μεγάλη συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη. Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να προκαλέσει του μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα στα 50 χρόνια της ΚΝΕ , ενώ στο  χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργούν  ιστορικές εκθέσεις για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ, στέκια για μαθητές και νέους εργαζομένους, ειδικός  χώρος για τους μικρούς μας φίλους, έκθεση   βιβλίου, καθώς και η παραδοσιακή  ταβέρνα και το  μπαρ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης