Παρασκευή 09.12.2022 | Εορτάζουν: Άννα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Αννούλα, Ανέζα, Ανεζούλα, Άννη

Στην τετραμερή συνάντηση στη Βάρνα ο Αλέξης Τσίπρας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ02.11.2018 | 2:26 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ιστορική χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ευημερία και την οικονομική συνανάπτυξη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Μπορεί να συμβάλει στη μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας σε σημαντικό περιφερειακό κόμβο».

Κατά τις κοινές δηλώσεις των ηγετών Ελλάδας, Σερβίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, μετά από τις εργασίες της τετραμερούς των τεσσάρων χωρών στη Βάρνα, με την συμμετοχή και του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «κουβεντιάσαμε για σειρά από ζητήματα που αφορούν την οικονομική και εμπορική συνεργασία των χωρών μας».

«Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο μόνιμης συνεργασίας. Το επόμενο διάστημα ελπίζουμε να έχουμε πιο μόνιμη ανταλλαγή απόψεων» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα δημιουργηθεί κοινή ελληνοβουλγαρική εταιρεία, η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής διασύνδεσης των δύο χωρών, αλλά και την κατασκευή ενός δρόμου ταχείας κυκλοφορίας από την Αλεξανδρούπολη προς τη Βουλγαρία.

Υπογράμμισε δε, πως οι τέσσερις χώρες συζητούν το ενδεχόμενο να διεκδικήσουν από κοινού μία  μεγάλη αθλητική διοργάνωση, σε βάθος 10ετίας. «Αυτήν την ιδέα θα την επεξεργαστούμε περαιτέρω από κοινού».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε κρίσιμο τον ρόλο του Ισραήλ στην περιοχή. «Όταν ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια πριν από ένα χρόνο, τα πράγματα στα Βαλκάνια και στην περιοχή δεν ήταν τόσο αισιόδοξα. Σήμερα παραμένουν οι δυσκολίες αλλά έχουμε κάνει και πολύ σημαντικά βήματα» τόνισε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης