Παρασκευή 22.09.2023 | Εορτάζουν: Ζωγραφιά, Λοΐζος, Λουίζα, Φωκάς, Φώκιος, Φώκης, Φωκία, Φωκίνα

Στην Βουλή φέρνει ο Κ. Σκρέκας τις αποζημιώσεις των αγροτών του Ν. Τρικάλων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22.06.2018 | 4:58 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων, κ. Κώστας Σκρέκας, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, όπου ζητά από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης να μεριμνήσουν για την άμεσηαποζημίωσητων αγροτών του Ν. Τρικάλων για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την τελευταία χαλαζόπτωση.

Ειδικότερα αναφέρει ότι η σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιουνίου στα δυτικά του Νομού Τρικάλων και έπληξε περί τα 14.300 στρέμματα. Οι καταστροφές που προκάλεσεσε διάφορες καλλιέργειεςείναι εξαιρετικά μεγάλης έκτασης.

Ο Βουλευτής τονίζει, ότι η χαλαζόπτωση συνέβη στην πιο κρίσιμη εποχή για τις αγροτικές καλλιέργειες για αυτό και οι αγρότες είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνουν χαμένοι λόγω της μεγάλης έντασης της κακοκαιρίας.Αναλυτικότερα έχουν πληγεί οι τοπικές κοινότητες Λόγγου, Αγ. Κυριακής, Γλίνους, Μεγ. Καλυβίων, Φανερωμένης, Βασιλικής, Μεγάρχης και Μικρού Κεφαλόβρυσου.Οι καταστροφές αφορούν καλλιέργειες με βαμβάκι, μηδική, αραβόσιτο, πεπονοειδή, κηπευτικά, καπνά, αμπέλια αλλά και δενδρώδης καλλιέργειας (ροδάκινα, ακτινίδια,αχλάδια).

Ο κ. Σκρέκας υπογραμμίζει, ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί σημαντικό στήριγμα στην κοινωνία και την οικονομία του Νομού Τρικάλων. Αναφέρει δε, ότι επιβάλλεται να στηρίξουμε τους παραγωγούς και να συνδράμουμε ώστε να διαχειριστούν τις απώλειες με τον βέλτιστο τρόπο και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του μένους της κακοκαιρίας. Σημειώνει δε, ότι είναι σημαντικό να επισπευστούν οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών και οι έμπειροι εκτιμητές να ολοκληρώσουν τις εκτιμήσεις προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αποζημίωσης των καλλιεργητών και να μην επαναληφτούν οι τεράστιεςαργοπορίες της προηγούμενης  χρονιάς.

Από το πολιτικό γραφείο

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης