Τρίτη 21.05.2024 | Εορτάζουν: Κωνσταντίνος, Κώστας, Κωστής, Κωσταντίνος, Κωστάκης, Κωνσταντίνα, Κωνσταντία, Κωσταντίνα, Κωστούλα, Ντίνα, Νάντια, Ελένη, Έλενα, Ελεάννα, Ελεάνα, Λένα, Λενίτσα, Λένγκω, Λενιώ, Ελεονόρα, Ελεονώρα, Νόρα, Μαριλένα, Ελενάκι, Νίτσα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στήνουν μπλόκο στον Ε-65 οι αγρότες των Τρικάλων και της Θεσσαλίας

ΤΟΠΙΚΑ28.01.2023 | 2:01 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες των Τρικάλων και όλης της Θεσσαλίας, στήνοντας ένα ισχυρό μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο Ε-65 απέναντι στην πολιτική που τους εξαφανίζει και τους εξαθλιώνει. Η απόφαση για την έναρξη των νέων δυναμικών κινητοποιήσεων ελήφθη μετά από σύσκεψη των αγροτικών ομοσπονδιών από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ, στον Παλαμά Καρδίτσας.

Εκεί αποφασίστηκε από κοινού να στηθεί μπλόκο τη Δευτέρα 30 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι, στον αυτοκινητόδρομο Ε65, με τη συμμετοχή αγροτών από όλη τη Θεσσαλία.  Η αγωνιστική πείρα των αγροτοκτηνοτρόφων έχει αποδείξει ότι μόνο από κοινό, ενιαίο και συντονισμένο αγώνα μπορούν να έχουν κατακτήσεις.

Για αυτό και η ΟΑΣ Τρικάλων αποφάσισε τη συμμετοχή της στο πανθεσσαλικό μπλόκο ως συνέχεια και κλιμάκωση όλης της αγωνιστικής δράσης του προηγούμενου διαστήματος.

«Ξέρουμε καλά ότι τα μπλόκα τα φοβούνται και τα υπολογίζουν όλες οι κυβερνήσεις, για αυτό όσο πιο μαζικό είναι το μπλόκο που θα στήσουμε, τόσο πιο δυνατή θα είναι φωνή μας, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι κατακτήσεις μας, εμπρός λοιπόν, ακόμα μια φορά, θαρετά, αποφασιστικά να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν», σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη».

Οι αγρότες διεκδικούν:

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για  όσα  προϊόντα  πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

-Ειδικά για το βαμβάκι,  η κυβέρνηση πρέπει να διαθέσει χρήματα ώστε να υπάρχει αναπλήρωση  έως και 1 ευρώ το κιλό.

Για την κοινή αναχώρηση δίνουν ραντεβού την Δευτέρα 10:00 στο Μεγαλοχώρι, για όσα χωριά βρίσκονται στο βόριο τμήμα του νομού και 10:00 στο Ζαρκο για την ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης