Παρασκευή 01.12.2023 | Εορτάζουν: Θεόκλητος, Ναούμ, Ναούμης, Ναόμι, Ναούμα, Φιλάρετος, Φιλαρέτης, Φιλαρέτη

«Στηρίζουμε τα νοικοκυριά»

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ04.11.2023 | 1:58 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στην ακρίβεια που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά, τους ελέγχους στην αγορά για τυχόν φαινόμενα αισχροκέρδειας, αλλά και για τα υψηλά πρόστιμα στις πολυεθνικές αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να πατάξει την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, τονίζοντας ότι το οικονομικό επιτελείο θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις.

«Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά νοικοκυριά, και βέβαια η κυβέρνησή μας έχει την πολιτική βούληση να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εξαντλήσει τις δυνατότητες ώστε να στηρίξουμε τα νοικοκυριά απέναντι σε αυτή την πληθωριστική κρίση που τα ταλανίζει» σημείωσε μιλώντας στο MEGA.

«Προχωρούμε σε 3 άξονες για να αντιμετωπίσουμε τον πληθωρισμό, ο πρώτος έχει να κάνει με ελέγχους στην αγορά, πάταξη της αισχροκέρδειας με την επιβολή προστίμων. Το δεύτερο έχει να κάνει με την τόνωση του ανταγωνισμού μέσα από τις πρωτοβουλίες »καλάθι του νοικοκυριού» αλλά και μόνιμη μείωσης τιμής προϊόντων στα ράφια και το 3ο έχει να κάνει με την ενδυνάμωση του καταναλωτή», είπε ο κ. Σκρέκας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης