Κυριακή 04.06.2023 | Εορτάζουν: Μάρθα

Στις 10 Μαΐου το debate των πολιτικών αρχηγών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ29.04.2023 | 2:49 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μετά από αρκετές συνεδριάσεις, η Διακομματική Επιτροπή αποφάσισε να πραγματοποιηθεί ένα debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην ΕΡΤ. Η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής ξεκίνησε στις 10 το πρωί, όπως είχε αποφασιστεί από την συνεδρίαση της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συντονιστής της τηλεμαχίας θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς, ενώ ερωτήσεις θα υποβάλλουν έξι δημοσιογράφοι από κανάλια εθνικής εμβέλειας. Mοναδική προϋπόθεση είναι οι δημοσιογράφοι που θα επιλεγούν να είναι μέλη της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Καθόλη την διάρκεια της συνεδρίασης, υπήρχε διαφωνία στην Διακομματική Επιτροπή για την ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεμαχίας, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η 10η Μαΐου θα είναι τελικά η ημέρα που οι πολιτικοί αρχηγοί θα διασταυρώσουν on air τα ξίφη τους.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ είχε προτείνει το debate να πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου με τον ΣΥΡΙΖΑ να ρίχνει στο τραπέζι την πρόταση να διεξαχθεί 2 μέρες πριν, δηλαδή στις 10 του μήνα.

Ωστόσο η πρόταση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων, κυρίως του ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, καθώς στις 10 Μαΐου είναι προγραμματισμένες οι φοιτητικές εκλογές. Ωστόσο τελικά το debate θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα με τις κάλπες στα Πανεπιστήμια.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης