Πέμπτη 08.12.2022 | Εορτάζουν: Πατάπιος

Στις 10 Σεπτεμβρίου η πρώτη μεταμνημονιακή «αξιολόγηση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ22.08.2018 | 4:43 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Να προλάβουν την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, την 1η Οκτωβρίου, θέλουν οι θεσμοί, ώστε να υπάρξει συνεννόηση με την κυβέρνηση για τα μέτρα που θα περιλαμβάνει. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την πρώτη αποστολή τους στην Αθήνα στις 10 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η επίσκεψη αναμένεται να διαρκέσει μία εβδομάδα και θα αποτελέσει το πρώτο τεστ των σχέσεων των δύο πλευρών στη μεταμνημονιακή εποχή. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της, σκοπεύει να ανοίξει όλη την ατζέντα των σχεδίων της για ελαφρύνσεις και παροχές του 2018 και του 2019, που στρώνουν σιγά σιγά και τον προεκλογικό δρόμο.

Προηγουμένως, θα έχει δώσει το στίγμα, άλλωστε, και ο πρωθυπουργός με τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ.

Το σημαντικότερο για την κυβέρνηση θέμα είναι οι συντάξεις και τα περιθώρια που θα έχει να αναστείλει, αν όχι να ακυρώσει, την περικοπή τους από 1/1/2019. Δεν είναι σίγουρο αν οι αποφάσεις θα ληφθούν κατά τη διάρκεια αυτής της αποστολής στην Αθήνα, και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού ίσως κατατεθεί έχοντας ενσωματώσει τη μείωση και αφήνοντας την απόφαση για αργότερα, στον κανονικό προϋπολογισμό, όταν και η εικόνα εκτέλεσής του θα είναι πληρέστερη. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο ότι το θέμα θα ανοίξει και οι «ζυμώσεις» θα ξεκινήσουν.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης