Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Στις 14 Νοεμβρίου στις κάλπες οι γιατροί

ΤΟΠΙΚΑ01.11.2019 | 5:32 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στην  αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός ισχυρού συνδικαλιστικού οργάνου αναφέρθηκαν οι γιατροί του Νοσοκομείου Τρικάλων κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης. Κεντρικό θέμα των διεργασιών, ήταν ο ορισμός ημερομηνίας εκλογών και η έναρξη της διαδικασίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων από πλευράς των γιατρών. Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε η διενέργεια εκλογών στις 14 Νοεμβρίου και η κατάθεση υποψηφιοτήτων μέχρι τις 8 Νοεμβρίου.

Από εκεί και πέρα, είχε προηγηθεί και ο απολογισμός δράσης του μέχρι σήμερα Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Τρικάλων ενώ αξιοσημείωτη ήταν και η υψηλή συμμετοχή των  μελών της ένωσης, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τις επόμενες παρεμβάσεις που θα κριθούν αναγκαίες να γίνουν.

Όπως ανέφερε και ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Βάιος Τάσιος, τα μέτωπα στη δημόσια υγεία πληθαίνουν μαζί και με τα κλαδικά προβλήματα. Η μεθόδευση ιδιωτικοποίησης των Νοσοκομείων, οι δυσκολίες στα προγράμματα εφημερίας και η συνεχής απαξίωση της δημόσιας υγείας και των υπηρεσιών της είναι στην πρώτη γραμμή των λόγων έντονης ανησυχίας και του σημαντικού συμβολή της ανάληψης συνδικαλιστικής δράσης.

Για το λόγο αυτό, επισημάνθηκε ότι το συλλογικό όργανο των νοσοκομειακών γιατρών θα πρέπει να στηριχτεί ολόπλευρα από τους επιστήμονες του κλάδου, μιας και είναι αυτό που θα προτάξει τόσο τα αιτήματα του κλάδου όσο και τις αναγκαιότητες για τους πολίτες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης