Σάββατο 28.11.2020 | Εορτάζουν: Ειρήναρχος

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία λέει η κυβέρνηση

ΕΛΛΑΔΑ17.08.2020 | 3:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στις 7 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Έχουμε μια χρονιά μπροστά μας που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο, στις 7 του μήνα» είπε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο Open και πρόσθεσε πως «θα έχουμε ξανά να αντιμετωπίσουμε τις ίδιες βασικές προκλήσεις. Να τηρούμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας με τα οποία να δώσουμε την εικόνα στα παιδιά…».

Και συνέχισε: «…ότι αν τηρούμε τις αποστάσεις όσο μπορούμε, γιατί για τα παιδιά είναι πιο δύσκολο ακόμα να το καταλάβουνε, να πλένουμε τα χέρια μας και εκεί που θα πρέπει, εκτός σχολείου όπου είμαστε ή και εντός όπου χρειάζεται να φοράμε τη μάσκα».

«Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που θα μας προστατέψει από τη διασπορά του ιού στο σχολικό περιβάλλον» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η 7η Σεπτεμβρίου για το άνοιγμα των σχολείων έχει «κλειδώσει», αλλά και πως η κυβέρνηση εργάζεται από τώρα μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου για την αναστροφή της αύξησης των κρουσμάτων, «προκειμένου να μπούμε στο φθινόπωρο με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες».

«Το δεδομένο είναι ότι στις 7 Σεπτεμβρίου, σε κάθε περίπτωση, αρχίζουν τα σχολεία. Οι αποφάσεις της Κυβέρνησης λαμβάνονται αμέσως μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών», είχε τονίσει νωρίτερα και ο Υφυπουργός Παιδείας, Βασίλης Διγαλάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε μιλώντας στο MEGA πως οι αποφάσεις για το άνοιγμα και τη λειτουργία τους θα ληφθούν στο τέλος του μήνα με βάση της κατάστασης που θα επικρατεί στη χώρα.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει μια μεικτή επιστροφή των μαθητών στα θρανία, όπου οι μεγαλύτερης ηλικίας μαθητές θα φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολείο, ενώ στο τραπέζι είναι και η εκ περιτροπής διδασκαλία.

Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί όμως και στις τάξεις των εκπαιδευτικών ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Θανάσης Κικίνης μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα σχολεία από Σεπτέμβρη ζητώντας μία σειρά από μέτρα ώστε να μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίνη, αναφέρθηκε στη σημασία τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όρους ασφάλειας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop