Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στις κάλπες 87.910 Τρικαλινοί

ΤΟΠΙΚΑ09.06.2024 | 9:02 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Αργά το μεσημέρι του Σαββάτου ολοκληρώθηκε κάθε διαδικασία που αφορά τις ευρωεκλογές.

Από τις 7 το πρωί της Κυριακής έως τις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι Τρικαλινοί θα σπεύσουν στις κάλπες για να αναδείξουν τους 21 εκπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επόμενη πενταετία.

Στο νομό Τρικάλων οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχονται στους 87.910 ψηφοφόρους. Από αυτούς οι 37.490 στο Δήμο Τρικκαίων, οι 21.716 στο Δήμο Μετεώρων, οι 16.702 στο Δήμο Πύλης και οι 11.552 στο Δήμο Φαρκαδόνας και 450 στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Σε όλο το φάσμα του νομού θα λειτουργήσουν 292 εκλογικά τμήματα, 71 λιγότερα σε σχέση με τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Συγκεκριμένα στο Δήμο Τρικκαίων θα λειτουργήσουν 121 εκλογικά τμήματα, 77 στο Δήμο Μετεώρων, 60 στο Δήμο Πύλης και 33 στο Δήμο Φαρκαδόνας κι 1 ειδικό.

Σε επίπεδο Θεσσαλίας ο αριθμός ψηφοφόρων ανέρχεται στους 402.283 ψηφοφόρους ενώ θα λειτουργήσουν 1.308 εκλογικά τμήματα. Την προτίμηση των ψηφοφόρων διεκδικούν συνολικά 1.168 υποψήφιοι ευρωβουλευτές που είναι ενταγμένοι στα ψηφοδέλτια 31 κομμάτων. Οι ψηφοφόροι μπορούν θέσουν στα ψηφοδέλτια έως και 4 σταυρούς.

Επί ποδός βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου οι υπάλληλοι των τεσσάρων συνολικά Δήμων του νομού για την διεκπεραίωση των τελευταίων λεπτομερειών και ενεργειών πριν την εκλογική διαδικασία.

Από νωρίς το πρωί οι υπάλληλοι βρισκόταν στους τέσσερις Δήμους Τρικκαίων, Μετεώρων, Πύλης και Φαρκαδόνας προκειμένου να παραδώσουν σάκους και εκλογικό υλικό στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι που θα μετέχουν στην εκλογική διαδικασία άρχισαν να επισκέπτονται τα Δημαρχεία του νομού για να λάβουν τους εκλογικούς σάκους. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι, μιας και υπήρξαν και δικαστικοί αντιπρόσωποι που προσήλθαν στην περιοχή από άλλα σημεία της χώρας για να συμμετέχουν στην διαδικασία.

Επί ποδός βρισκόταν και οι υπάλληλοι των Δημοτολογίων για την εξυπηρέτηση πολιτών που χρειαζόταν τα απαραίτητα έγγραφα για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Κάτι αντίστοιχο θα γίνει και την Κυριακή όπου τα Δημοτολόγια των Δήμων θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Τις προηγούμενες ημέρες εξάλλου ολοκληρώθηκε από τις Αστυνομικές Αρχές του νομού και η παράδοση των κλητευμάτων των εφορευτικών επιτροπών, τακτικών και αναπληρωματικών. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε στις αρχές στα μέσα της εβδομάδας και πλέον η προσοχή είναι στραμμένη στην παρουσία όλων αυτών των ατόμων στα εκλογικά τμήματα του νομού. Σε ετοιμότητα βρίσκονται εξάλλου οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για την λήψη των εκλογικών αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα για μια ακόμη εκλογική διαδικασία θα μεταδίδονται αυτομάτως από τους δικαστικούς με τάμπλετ, γεγονός που θα επιταχύνει την διαδικασία.

 

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης