Δευτέρα 01.03.2021 | Εορτάζουν: Ευδοκία, Ευδοκούλα, Ευδοκίτσα, Ευδοκή, Εύη, Παράσχος, Πάρης, Πάρις,Χαρίσιος, Χάρισος, Χαρίσης, Χαρίσα

Στις κρίσιμες εκλογές αναφέρθηκε ο Στ. Κούλογλου από τα Τρίκαλα

ΤΟΠΙΚΑ02.05.2019 | 9:16 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Στην αναγκαιότητα της συμμετοχής των πολιτών στην κάλπη των Ευρωεκλογών στηρίζοντας την κίνηση  ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε τόσο ο ήδη Ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος κ.  Στέλιος Κούλογλου όσο και η κα Σοφία Κοντούλη υποψήφια προερχόμενη από το οικολογικό κίνημα αλλά και ο συνυποψήφιός τους κ. Στ Καλπάκης από τη ΔΗΜΑΡ.

Προτάσσοντας το μέτωπο κατά των ακροδεξιών μορφωμάτων που αναδύονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την αναγκαιότητα της στροφής προς μια νέα πολιτική στάση μακριά από τη μέχρι τώρα φιλελεύθερη στάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και οι τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές, που βρίσκονται σε περιοδεία στις θεσσαλικές πόλεις, επισήμαναν τη σημασία της συνεργασίας και τις ένωσης των δυνάμεων προς ένα κοινό σκοπό καλώντας και τους Τρικαλινούς να ενδυναμώσουν με τη ψήφο τους το πολιτικό πλαίσιο που προτείνει η Προοδευτική Συμμαχία.

Την πρόταση αυτή ενδυνάμωσε από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και η κα Ουρανία Παπαζεύκου, καθώς και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Τρικάλων κ. Σάκης Παπαδόπουλος, κα Παναγιώτα Δριτσέλη και ο κ. Χρ. Σιμορέλης.

Με το βλέμμα στα διεθνή και τα οικονομικά

« Στην Βενεζουέλα έγινε μια αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος. Έτσι το αντιμετωπίζουν όλα τα μέσα διεθνώς. Μόνο στην Ελλάδα είδα κάποιους να γράφουν για ‘στρατιωτική εξέγερση’, και κάποιους νοσταλγούς της δικτατορίας να θυμούνται την ‘εθνοσωτήριο επανάσταση’», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, για τις εξελίξεις στην Βενεζουέλα καταδικάζοντας τη στάση της Ν.Δ. για δηλώσεις στελεχών της.

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε στην κατάθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή του αιτήματος της χώρας μας για αποπληρωμή μέρους του δανείου μας από την ΔΝΤ, κάτι που αν εγκριθεί θα εξοικονομηθούν 150 εκ. ευρώ ενώ η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει πως η οικονομία μας βαίνει καλώς».

Η Ευρωβουλή των αποφάσεων

Και οι τρεις υποψήφιοι αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι η Ευρωβουλή είναι ο θεσμός που λαμβάνει το 70% των αποφάσεων για την καθημερινότητα των πολιτών. Για το λόγο αυτό, όπως επισημάνθηκε, δεν μπορεί να παραδοθεί στα χέρια της ακροδεξιάς και ακροδεξιάς πλευράς, τονίζοντας πώς κάτι τέτοιο σημαίνει την εφαρμογή μιας βάρβαρης κοινωνικής και οικονομικής πολιτικής.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop