Σάββατο 24.10.2020 | Εορτάζουν: Σεβαστιανή, Σεβαστίνα, Σεβαστιάνα, Σεβαστή, Σέβη, Σεβούλα, Σεβαστούλα

Στο 36,89% το ποσοστό της ΝΔ στο νομό Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ27.05.2019 | 9:03 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Το 36,89 % άγγιξε η Ν.Δ. στις ευρωεκλογές στο νομό Τρικάλων, με βάση τα στοιχεία του υπουργείου εσωτερικών, δίνοντας προβάδισμα αντίστοιχο και άλλων περιοχών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τους πολίτες της περιοχής, να ενεργοποιούν και αυτοί με τη ψήφο τους τη διαδικασία των εθνικών εκλογών.

Από εκεί και πέρα, χωρίς μεγάλες αποκλείσεις από την υπόλοιπη επικράτεια κινήθηκαν τα ποσοστά των υπολοίπων κομμάτων με το ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει (οριακά) το μεγαλύτερο ποσοστό σε επίπεδο περιφέρειας, με 25,43% και το μικρότερο ποσοστό στη Λάρισα (23,37%). Επίσης υψηλότερο ποσοστό σε επίπεδο περιφέρειας με οριακά δεύτερο το νομό Λαρίσης, κατέγραψε το ΚΙΝΑΛ στο νομό Τρικάλων που βρίσκεται στην 3η θέση με ποσοστό 8,94%.  Στην 4η θέση ήρθε σε προτίμηση ψήφου στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ με ποσοστό 6,44%.  Αξίζει να σημειωθεί ότι και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση τα ακροδεξιά κόμματα απέσπασαν το χαμηλότερο ποσοστό σε επίπεδο περιφέρειας.

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας, η συμμετοχή ξεπέρασε το ποσοστό του 60% στις ευρωεκλογές αγγίζοντας το 62,41%, ποσοστό αντίστοιχο και των προηγούμενων ευρωεκλογών του 2014, οπότε σε αυτή την κατεύθυνση δεν υπήρχε κάποια μεταβολή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links: www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε στα links:
www.thessalia-espa.gr, www.efepae.gr, www.aedep.gr, www.espa.gr


Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop