Κυριακή 16.06.2024 | Εορτάζουν: Μνημόνιος, Τύχων, Τίχων

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων δεν λησμονούμε τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

ΤΟΠΙΚΑ22.05.2024 | 9:02 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η 19η Μαΐου αποτελεί, όχι μόνο για τους απανταχού Έλληνες ποντιακής καταγωγής, αλλά και για όλους τους Έλληνες μια ημέρα ορόσημο, ημέρα τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας των προγόνων μας. Με απόφαση της Βουλής των Ελλήνων στις 24 Φεβρουαρίου 1994 καθιερώθηκε η μέρα αυτή και τιμάται κάθε χρόνο στις 19 Μαΐου.

Οι μαθητές μας συνειδητοποίησαν τι σημαίνει «Γενοκτονία» και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συγκίνηση παρακολούθησαν προβολές (ντοκιμαντέρ και ταινία μικρού μήκους) σχετικές με την τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, άκουσαν ποντιακά τραγούδια και κατάλαβαν ότι ο λαός που δεν έχει μνήμη είναι καταδικασμένος να μην έχει και μέλλον.

Τέλος δημιούργησαν ένα συννεφόλεξο εμπνευσμένο από τη συμμετοχή τους στις δράσεις.

Συγχαίρουμε τους μαθητές/τριές μας για την ευαισθησία που έδειξαν και την προσήλωσή τους στην εκδήλωση.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς του 5ου Γυμνασίου και ιδιαίτερα την κ. Βακουφτσή Παναγιώτα η οποία οργάνωσε και προετοίμασε τα παιδιά για αυτήν τη δράση καθώς και τους κ. Ειρήνη Παπαγεωργίου και κ. Αντώνη Θεμελή που συνέβαλαν στη επιτυχία της δράσης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης