Τρίτη 22.06.2021 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων τιμήθηκε η «Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος»

ΤΟΠΙΚΑ30.01.2021 | 2:38 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η 27η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως «Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος». Η ημερομηνία επιλέχθηκε, διότι, εκείνη την ημέρα του 1945, λίγο πριν τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς απελευθερώθηκε από τον στρατό των συμμάχων. Επίσης το σχέδιο της απόφασης των Ηνωμένων Εθνών καλεί τα κράτη – μέλη να επεξεργαστούν προγράμματα εκπαίδευσης που θα μεταδώσουν στις μελλοντικές γενεές τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και θα βοηθήσουν να προλαμβάνονται πράξεις γενοκτονίας.

Την Πέμπτη 27  Ιανουαρίου, στο πλαίσιο αυτής της ημέρας,  στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων διοργανώθηκε τηλε-εκδήλωση που περιελάμβανε, απαγγελία και ανάλυση του ποιήματος του  Γερμανού πάστορα Martin Niemoeller και  προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα την Εβραϊκή Κοινότητα των Τρικάλων. Ακολούθησε εκτενής  συζήτηση μαθητών/τριών και  εκπαιδευτικών μέσω φύλλου εργασίας και καταλήξαμε στο 5ο Γυμνάσιο  πως έχουμε καθήκον και ευθύνη  να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη και να μην επιτρέψουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ να συμβούν τέτοια εγκλήματα στην ανθρωπότητα.

Η Διεύθυνση του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων  συγχαίρει και ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς που μέσω των δράσεων που οργανώνουν δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές/τριες να προσεγγίζουν τη γνώση με διαφορετικό τρόπο και να αναπτύσσουν ποικίλες δεξιότητες.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop