Δευτέρα 16.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Στο Αντ. Τρίτσης έργα των Δήμων Μετεώρων και Πύλης

ΤΟΠΙΚΑ23.03.2022 | 7:14 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Πέντε νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 10,2 εκατ. ευρώ για Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενέταξε η Επιτροπή Αξιολόγησης του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» που συνεδρίασε χθες με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.

Πρόκειται για: την Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την μείωση του Ενεργειακού Κόστους Αντλήσεων Πόσιμου Νερού στο Δήμο Βόλου, την ενεργειακή αναβάθμιση υποδομών ύδρευσης και λυμάτων και παρεμβάσεις αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Δήμο Τεμπών, παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων στο Δήμο Πύλης, Ψηφιακή Σύγκλιση στο Δήμο Μετεώρων και υποδομές ηλεκτροκίνησης – Ηλεκτρικά οχήματα – Σταθμοί φόρτισης στο Δήμο Σοφάδων.

«Εγκρίναμε, στη συνεδρίαση της Επιτροπή Αξιολόγησης του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, την ένταξη πέντε νέα έργων για Δήμους της Θεσσαλίας που αφορούν σε συστήματα διαχείρισης πόσιμου νερού, αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ψηφιακό μετασχηματισμό και ηλεκτροκίνηση. Το Υπουργείο Εσωτερικών και ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Στέλιος Πέτσας, με τον οποίο έχουμε άριστη συνεργασία, έδωσε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ένα σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης. Ένα εργαλείο που δίνει τη δυνατότητα να υλοποιηθούν έργα που συγχρονίζουν τις πόλεις μας με τις ανάγκες της εποχής, μετασχηματίζουν ψηφιακά τις υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών και οδηγούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη νέα εποχή» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τα έργα των Δήμων στην Π.Ε. Τρικάλων

-Ψηφιακή Σύγκλιση Δήμου Μετεώρων, προϋπολογισμού 822.595 ευρώ

Η πράξη διαρθρώνεται στα εξής υποέργα:

Υποέργο 1: «Ψηφιοποίηση και Ηλεκτρονική Διαχείριση Αρχείου & Ψηφιακές Υπηρεσίες Δήμου Μετεώρων»

Υποέργο 2: «Παροχή Υπηρεσιών υποστήριξης για την σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ08 με τίτλο «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» (1ο υποέργο)»

Υποέργο 3: «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος ασφαλείας και κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης σε κτίρια του Δήμου Μετεώρων».

Υποέργο 4: «Παροχή Υπηρεσιών υποστήριξης για την σύνταξη και προετοιμασία φακέλου υποβολής αίτησης χρηματοδότησης στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΑΤ08 με τίτλο «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» (3ο υποέργο)»

-Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων της ΔΕΥΑ Πύλης, προϋπολογισμού 3.600.340 ευρώ

Περιλαμβάνει:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος και σύγχρονου εξοπλισμού διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας στα δίκτυα ύδρευσης της ΔΕΥΑ Πύλης.
  • Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 999 Kw για βελτίωση της ενεργειακής αυτονομίας με χρήση (Α.Π.Ε.) της ΔΕΥΑ Πύλης.
  • Παροχή συμβουλευτικών Υπηρεσιών για την προετοιμασία και σύνταξη φακέλου για την υποβολή Πρότασης χρηματοδότησης στην Πρόσκληση ΑΤ03 του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης