Τετάρτη 29.06.2022 | Εορτάζουν: Πέτρος, Πετρής, Πετράς, Πετράκης, Πετρουλάς, Πετρίνος, Πέτρα, Πετρούλα, Πετρία, Πετρίνα, Παύλος, Πώλ, Παυλίνα, Πωλίνα, Παύλιανη

Στο δρόμο οι Ιορδανοί κατά του ΔΝΤ

ΔΙΕΘΝΗ05.06.2018 | 5:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Οι πρωτοφανείς διαδηλώσεις στην Ιορδανία που συνεχίστηκαν και χθες παρά την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας Χάνι αλ Μούλκι, φαίνεται να οδηγούν σε νέα δεδομένα. Εδώ και μέρες χιλιάδες Ιορδανοί διαμαρτύρονται εναντίον των μέτρων λιτότητας που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση σύμφωνα με τις οδηγίες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τα μέτρα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αύξηση του φόρου εισοδήματος κατά 5% και του φόρου επιχειρήσεων κατά 20%.

Η οργή των κατοίκων είναι εύλογη και έχει τις ρίζες της πολύ βαθύτερα, δηλώνει στην DW ο Τιμ Πετσουλάτ, επικεφαλής του Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ στο Αμμάν, παραπέμποντας σε μελέτη του Economist, σύμφωνα με την οποία το Αμμάν θεωρείται η πιο ακριβή πρωτεύουσα ολόκληρου του αραβικού κόσμου. «Το κόστος διαβίωσης είναι εξαιρετικά υψηλό. Ένα συνηθισμένο ενοίκιο για διαμέρισμα 4 δωματίων είναι τουλάχιστον 500 ευρώ το μήνα. Όταν το μεσαίο εισόδημα είναι κάτι περισσότερο από 500 ευρώ, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μένει κάτι στην άκρη. Επί πλέον, η υγεία και η εκπαίδευση κοστίζουν. Υπάρχουν βέβαια δημόσια σχολεία αλλά η μεσαία τάξη στέλνει τα παιδιά της σε ιδιωτικά που φυσικά κοστίζουν χρήματα».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή