Δευτέρα 16.05.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Στο δρόμο της ολοκλήρωσης η ανακαίνιση του παλαιού νοσοκομείου

ΤΟΠΙΚΑ16.10.2018 | 3:54 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με το βλέμμα στο παλιό νοσοκομείο στην ανακαίνισή του αλλά και στην αξιοποίησή του, κινείται η διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων. Ήδη ολοκληρώθηκαν έργα βελτίωσης όπως το βάψιμο μέρος του εξωτερικού χώρου, ώστε σταδιακά να γίνονται όλες αυτές οι ενέργειες που θα πάψουν να είναι ο χώρος ερημοποιημένος και σε εγκατάλειψη.

Προ ημερών, αλλάχθηκε και η σκεπή, με τη στεγανοποίηση του κτιρίου να διασφαλίζει την καλύτερη συντήρησή του. Θυμίζουμε ότι προ μηνών, από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, είχε ειπωθεί ότι βρέθηκε χορηγία από ύψους 200.000 ευρώ, για να αξιοποιηθεί στην ανακατασκευή της στέγης ώστε να ισχυροποιηθεί η στασιμότητα του κτιρίου.

Από εκεί και πέρα, με αντίστοιχες παρεμβάσεις προσπάθειες, αλλά και με τη συνδρομή του νοσοκομείου, βήμα βήμα, θα γίνονται βελτιώσεις μέχρι την πλήρη αποκατάσταση και την διασφάλιση της λειτουργικότητας του παλαιού νοσοκομείου, ενός χώρου που για χρόνια εγκαταλείφτηκε και παρέμεινε κτίριο «φάντασμα» μετά και την λειτουργία του νεότερου νοσοκομειακού συγκροτήματος.

Κάπως έτσι,  θα αποκατασταθεί πλήρως η εικόνα συνολικά του κτιριακού συγκροτήματος του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων. Το βασικότερο βέβαια είναι, ότι θα δημιουργηθεί ψυχιατρική κλινική καλύπτοντας μια χρόνια ανάγκη της δημόσιας υγείας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης